Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-12-2002 Mediaberichten 26 december (10.30 uur)

Uitslaande brand in flatwoning

ROERMOND Bij een uitslaande brand op de onderste etage van een flat aan de Van den Boschstraat heeft de brandweer uit bovengelegen woningen 4 mensen vanaf balkons moeten bevrijden. Zij konden door de rookontwikkeling niet meer via het trappenhuis in veiligheid komen. De brand werd in de nacht van woensdag op donderdag tegen kwart voor drie gemeld.

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam stonden de bewoners van het 3 etages tellende gebouw op het balkon en wilden daar af springen. De politie wist hen te overtuigen nog even op de brandweer te wachten. Die arriveerde even later en kon met behulp van een ladder een 58-jarige man van het balkon van de tweede etage helpen. De bewoners van de derde etage ( 32, 28 en 3 jaar oud) zijn met behulp van een hoogwerker in veiligheid gebracht. Zijn zijn samen met een 35-jarige buurman ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Allemaal hadden ze last van de rook. De bewoners van het onderste appartement, waar de brand uitbrak, waren niet thuis. Waar zij verblijven is nog niet bekend.

Na behandeling in het ziekenhuis konden alle vijf de bewoners weer naar huis. Het gezin op de bovenste etage naar hun eigen huis, de man van de tweede etage naar een hotel omdat zijn woning nog niet helemaal gereinigd was. Onderzoek door de brandweer leerde dat het vuur is ontstaan door kortsluiting.

Door autobrand vernielde woningen

NEDERWEERT Doordat een onder een carport geparkeerde auto in brand raakte, zijn twee woningen aan de Eikenstraat beschadigd. Een daarvan zo ernstig dat deze tijdelijk niet bewoonbaar is. Rond kwart voor drie in de nacht van woensdag op donderdag ontdekten buurtbewoners het vuur. Zij waarschuwden de bewoners van de beide panden, die zichzelf in veiligheid konden brengen.

De woning van een 66-jarige man en diens 64-jarige vrouw liep ernstige schade op aan de keuken, bijkeuken en garage. Ook de auto en de carport zijn helemaal uitgebrand. De schade is zo groot dat de familie de nacht elders heeft door moeten brengen. Maar ook de woning van de buren liep forse schade op. Deze woning is nog wel bewoonbaar. Naar de oorzaak van de brand wordt vandaag door de politie een technisch onderzoek ingesteld.