Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Tweede Kerstdag

Dagelijkse berichten

Groningen/Paterswolde: dronken automobilisten
De politie kreeg woensdagnacht de melding dat er een dronken automobilist vanuit Groningen in de richting van Paterswolde reed. Agenten reden via de Paterswoldseweg richting Paterswolde en troffen daar een 64-jarige automobilist. De man, woonachtig in Paterswolde, moest blazen en scoorde een promillage van 1.6. Hij dient zijn rijbewijs in te leveren en krijgt een proces-verbaal. Woensdagavond kregen agenten de melding dat een 31-jarige automobilist uit Delfzijl in de Trompstraat in Groningen nogal vreemd rijgedrag vertoonde De automobilist werd aangetroffen op de Winschoterkade. Hij was onvast ter been en onderging vanwege het mislukken van de ademanalyse een bloedproef. Tegen de Delfzijlster is een proces-verbaal opgemaakt. Bij een alcoholcontrole woensdagnacht op de Hereweg werden dertig automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een 31-jarige automobilist uit Haren liep tegen de lamp met een promillage van 1.15 promille. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Groningen: te jeugdige automobilist
Agenten zagen woensdagnacht een auto rijden over de busbaan van het Gedempte Zuiderdiep en gaven de automobilist op het Emmaplein een stopteken. De bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Almelo. Bij de ademanalyse blies hij een promillage van 0.6. Hij krijgt een proces-verbaal. De auto bleef op het politiebureau achter.

Hoogezand: automobilist zwaar beschonken
Op de Castor in Hoogezand controleerde de politie woensdagnacht een 22-jarige automobilist uit Hoogezand op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 2.3. Hij krijgt een dagvaarding en zijn rijbewijs dat hij sinds vijf maanden in zijn bezit had werd ingenomen.

Vriescheloo: reddingsactie honden in wak
Een eigenaar van twee Newfoundlander honden liet zijn honden uit bij een waterplas aan de Veendiepsweg in Vriescheloo. Beide honden gingen op een gegeven moment achter vogels op het ijs van de plas aan en raakten daarbij in een wak. Zij konden niet meer op eigen kracht uit het water komen en met hulp van de eigenaar, agenten en omstanders werd een reddingsactie op touw gezet. Met gebruikmaking van een ladder en een stuk touw konden de beide beesten uit het wak worden getrokken. Bij de actie gleed een van de omstanders uit en schoot diens schouder uit de kom. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. De dierenambulance kwam ter plaatse voor een van de honden.

Kommerzijl: man aangehouden na bedreiging
Een 62-jarige man uit Kommerzijl is woensdagavond aangehouden in de Kerkstraat voor bedreiging van zijn buurman. De 62-jarige man werd kwaad nadat de autokoplampen van zijn thuis komende buurman bij hem in de woning schenen. Hij bedreigde zijn buurman met een mes en even later met een op een jachtgeweer lijkend wapen. De politie werd gewaarschuwd die de verdachte aanhield. Het mes kwam boven water en wapen nog niet. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Aduard: brievenbus opgeblazen
Aan de Snikweg in Aduard werd woensdagochtend geconstateerd dat er een PTT brievenbus was vernield door waarschijnlijk zwaar vuurwerk. Omwonenden hadden omstreeks 03.00 uur in de voorafgaande nacht een harde knal gehoord. De verspreid liggende post is door de politie meegenomen en wordt overgedragen aan de PTT.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)