Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.45 uur

Berover aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is woensdagmorgen 25 december aangehouden op verdenking van een eerder die ochtend gepleegde beroving op de van Heuven Goedhartlaan.

De man werd aan de hand van het beschreven signalement kort daarna in een woning in Kanaleneiland aangetroffen. Na onderzoek in de woning werd ook de bij de beroving buitgemaakte tas aangetroffen.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden voor poging inbraak woning

UTRECHT Een 20-jarige man uit Utrecht is afgelopen nacht 26 december omstreeks 00.15 uur aangehouden op verdenking van een poging in te breken in een woning aan de Urlusstraat.

Getuigen hadden twee personen gezien die zich verdacht gedroegen en op het moment dat de twee naar de achterzijde van de woning liepen, werd de politie gebeld.

Het lukte de politie om de 20-jarige aan te houden, de andere persoon wist te ontkomen. Inbrekersgereedschap werd bij de achterdeur aangetroffen. De bewoners bleken niet thuis te zijn. De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

UTRECHT Een 44-jarige man is op woensdagmiddag 25 december aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling.

De man had zijn vriendin in haar woning in de wijk Zuilen geslagen en haar bedreigd van het leven te beroven. Zowel de man als zijn vriendin liepen snijwonden op door vernield glaswerk. Een ter plaatse gekomen ambulancebroeder werd door de man eveneens bedreigd.

De politie hield de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aan en is behandeld in het ziekenhuis. Daarna werd de man ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De man zal vrijdag 27 december voorgeleid worden. Problemen in de relatiesfeer zijn vermoedelijk de oorzaak.

Jongens aangehouden

UTRECHT Vier jongens van 15 en 16 jaar en allen afkomstig uit Utrecht zijn woensdagmiddag 25 december aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen.

Er was gezien dat drie jongens in het Julianapark met een vuurwapen aan het spelen waren. De politie benaderde de plaats waar de jongens zich bevonden van diverse kanten waarop zij werden aangehouden. Er werd in eerste instantie geen vuurwapen in hun bezit aangetroffen. Na onderzoek bleek dat zij het vuurwapen hadden weten te verstoppen in de nabijheid van de plaats waar zij gezeten hadden.

Het vuurwapen is inbeslaggenomen. Later verscheen op het bureau de eigenaar van het vuurwapen. Tegen de vier wordt proces-verbaal opgemaakt.