Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-12-2002 Mediaberichten 26 december (11.45 uur)

Vechtpartijtjes bij discotheek

HELDEN Bij het sluiten van een discotheek aan de Molenstraat raakten in de nacht van woensdag op donderdag verschillende groepjes jongeren met elkaar slaags. In de discotheek waren er ook al regelmatige knokpartijtjes geweest die nu buiten voort werden gezet. Politiemensen troffen de vechtende jeugd op straat aan en had de nodige moeite om de vechtende te scheiden. Zes politiemensen en de portiers van de discotheek kregen de zaak uiteindelijk onder controle. Daarbij zijn een 21-jarige man uit Venlo en een 26-jarige man uit Heythuysen gearresteerd. Omdat er echter niemand was die aangifte wilde doen van mishandeling zijn de twee wat later weer in vrijheid gesteld. Maar wel met ieder een bekeuring wegens het vechten op straat. Een politieagente raakte licht gewond aan haar oog toen zij van een van de vechtersbazen een jaspand in het oog kreeg.

Jeugd vernield telefooncel, 2 arrestaties

VENLO De politie heeft woensdagavond twee jongens van 14 en 17 jaar uit Venlo gearresteerd omdat zij met vuurwerk een telefooncel vernielden. Getuigen zagen het tweetal in de telefooncel bezig met het afsteken van vuurwerk en belden de politie. Toen die verscheen renden de twee weg, maar ze konden wat verderop door de politie worden aangehouden. De twee hadden met vuurwerk het telefoontoestel vernield om zo bij het geldbakje te komen. Dat lukte, maar het geldbakje zelf was leeg. Omdat het tweetal al vaker met de politie in aanraking is geweest wordt met de officier van justitie besproken hoe zij vervolgd zullen worden: middels snelrecht of dat zij voor moeten komen. Voor een Halt-afdoening komen de twee niet meer in aanmerking. Na verhoor is het tweetal aan hun ouders overgedragen.

Verkeersgewonde na aanrijding

ROEMOND Bij een botsing tussen twee personenautos is een 40-jarige man uit Wateringen gewond geraakt en opgenomen in het ziekenhuis. De man reed in de nacht van woensdag op donderdag over de Wilhelminasingel richting Horn toen daar vanaf het tankstation plotseling een rode auto de weg op reed. Daardoor moest de man hard remmen. Omdat die auto even verderop ook nog over de doorgetrokken streep terug reed in de richting Roermond, moest de man nog een keer voluit remmen. Een achter hem rijdende 76-jarige man uit Beegden kon niet meer op tijd stoppen en botste achterop de auto. Beide autos raakten daardoor zwaar beschadigd. De brandweer moest eerst het dak van de auto van het slachtoffer knippen voordat hij met de ambulance naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Ook de man uit Beegden is zekerheidshalve naar het ziekenhuis gebracht maar hij heeft geen letsel.

Ernstig gewonde fietser, automobilist rijdt door

CASTENRAY Een 18-jarige man uit Castenray is ernstig gewond geraakt toen hij in de nacht van woensdag op donderdag is aangereden door een auto, waarvan de bestuurder is doorgereden. De jongeman stond met een groepje vrienden rond halfvijf te praten op het fietspad van de Horsterweg toen plotseling een zwarte BMW op hen inreed. Die raakte de jongen waarop de auto doorreed, wat verderop draaide en terugreed richting Horst. Het slachtoffer is met een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart om de bestuurder van de auto te achterhalen.

Auto gestolen bij woninginbraak

VENRAY Getuigen belden de politie toen zij donderdagmorgen tegen vijf uur zagen hoe enkele jongemannen een personenauto in een vijver in de wijk Landweert duwden. De auto bleek even te voren te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Joke Smitstraat. De 31-jarige eigenaar is door de politie op de hoogte gebracht. De man ontdekte dat in zijn woning was ingebroken waarbij onder andere de sleutels van zijn auto waren gestolen. De auto werd in de vijver geduwd en is daar door een bergingsbedrijf uitgetakeld.