Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 26-12-2002 Persberichten District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Brunssum, automobilist rijdt in op agent

Tweede kerstdag omstreeks 08.50 uur werd in zijn woning in Brunssum een 21-jarige bewoner en een 18-jarige plaatsgenoot van de man aangehouden. De 21-jarige man was enkele uren eerder, omstreeks 05.50, na een achtervolging op de Eindstraat in Bingelrade met zijn auto ingereden op een politieagent, waarna hij wist te ontkomen. De achtervolging begon op de Randweg in Hoensbroek waar agenten een auto met zeer hoge snelheid zagen rijden. De bestuurder van de auto negeerde vervolgens diverse stoptekens en haalde snelheden van 120 tot 150 km/u. In Bingelrade verloor de Brunssummer kennelijk de macht over het stuur van zijn auto, waarna hij in een voortuin van een woning aan de Eindstraat belandde. Hierna reed de man opzettelijk achteruit tegen de politieauto aan.
Toen hij vervolgens inreed op een agent die was uitgestapt, trok de agent zijn dienstwapen toen deze zich in het nauw gedreven voelde. Desondanks wist de Brunssummer die in gezelschap was van een 18-jarige plaatsgenoot te ontkomen. De politieauto raakte dusdanig beschadigd dat de agenten de achtervolging moesten staken. Aan de hand van een kentekenplaat die op de Eindstraat werd aangetroffen, kon de Brunssummer worden aangehouden. De man wordt onder andere poging tot doodslag ten laste gelegd.

Heerlen; aangehouden met drugs

Eerste kerstdag werd omstreeks 09.50 uur op het spoorwegemplacement ter hoogte van de Hoppenhof een 39-jarige man uit Capelle a/d IJssel aangehouden. Bij het zien van de politie rende de man het spoorwegemplacement op, terwijl hij onderweg een zakje weggooide, waarin 25 gram cocaïne bleek te zitten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich, waardoor de agenten tegen hem pepperspray gebruikten. Hij is ingesloten.