Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 26-12-2002
Persberichten district Sittard
Heerlen

Persberichten

Geleen; vermeende autokrakers

Kerstavond omstreeks 21.55 uur reden twee politieagenten naar de Henri Hermanstraat in Geleen, waar ingebroken zou worden in een auto. De agenten troffen inderdaad twee mannen aan die in een geparkeerde auto zaten en druk doende waren met een autoradio. Het bleek echter dat de mannen in de auto van een van hen een autoradio inbouwden die de eigenaar van de auto kort daarvoor als kerstgeschenk had gekregen. Niets aan de hand dus, echter één van de mannen een 24-jarige inwoner uit het Duitse Hückelhofen bleek nog een boete te hebben openstaan van ruim 330 Euro. De man betaalde de boete.

Geleen; elektrische deken in brand

Eerste kerstdag omstreeks 23.15 ontstond brand in een woning aan de Daalstraat in Geleen. De schade bleef beperkt tot een van de slaapkamers waar een elektrische deken vlam oververhit raakte en vlam vatte.
De bewoners verlieten tijdig het pand.
De brandweer bluste de brand.

Susteren; inbrekersduo aangehouden

Tweede kerstdag omstreeks 02.40 uur werden op de Munsterweg in Susteren een 24-jarige inwoner uit Sittard en een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Munsterweg.
Bij het zien van de politie sloeg het tweetal op de vlucht. De een kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden, terwijl de ander niet verder kwam dan een dicht struikgewas, waarin hij zich vastliep.
Het tweetal is ingesloten

Sittard; grote partij kleding gestolen

Bij een inbraak in een kledingzaak aan de Limbrichterstraat in Sittard werd tweede kerstdag een grote hoeveelheid kleding gestolen. De inbraak vond plaats omstreeks 04.50 uur, waarbij de dieven aan de achterzijde het pand binnendrongen. Uit een magazijn werden met name kostuums en leren jassen ontvreemd.
Van de dieven ontbreekt elk spoor.