Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave donderdag 26 december 2002


* GROTE BRAND
Woensdagavond kort voor half negen ontstond een grote uitslaande brand in een woning op de tweede etage in de Katendrechtsestraat. De brand werd veroorzaakt doordat de bewoonster de deur was uitgegaan, maar vergeten was een brandende kaars uit te doen. Omdat de brand zich snel uitbreidde, werden uit voorzorg ongeveer veertig bewoners van belendende panden uit hun woningen gehaald. Rond half tien had de brandweer de brand onder controle. Daarbij brandden twee woningen volledig uit en liep een aantal woningen forse rook- en waterschade op. Voor de betreffende bewoners werd vervangende woonruimte geregeld. Tijdens de brand liep een 66-jarige bewoonster rookvergiftigingsverschijnselen op. Zij werd ter plaatse door personeel van de GGD behandeld. Twee brandweerlieden moesten naar een ziekenhuis worden vervoerd voor behandeling aan ernstige uitdrogingsverschijnselen als gevolg van de enorme hitte van de brand.


* STEEKPARTIJ
Woensdagmiddag rond vijf uur ontstond in een woning in de Schilperoortstraat een onenigheid tussen de 55-jarige bewoonster en haar 66-jarige ex-echtgenoot. Tijdens de ruzie gooide de man een mes in de richting van de vrouw, die daarbij een slagaderlijke bloeding aan haar pols opliep. Het slachtoffer, dat veel bloed had verloren, werd door GGD-personeel naar het Ikaziaziekenhuis vervoerd. Haar ex-partner, die na het mesincident de woning had verlaten, werd door politiepersoneel op de Boergoensevliet aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* BEROVER AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE/ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond vier uur werd in het metrostation Spijkenisse-Centrum een zestienjarige jongen uit Rotterdam door een zestal knapen beroofd van z'n handtelefoon. Het slachtoffer volgde het zestal toen dat in de metro stapte en op het station Hoogvliet-Tussenwater weer uitstapte. Een medereiziger belde daarop de politie, die vervolgens met het slachtoffer in de omgeving een onderzoek instelde en daarbij een zeventienjarige knaap uit Rotterdam als verdachte van de beroving aanhield. De verdachte werd in verzekering gesteld.


* MAN BEROOFD NA PINNEN
Woensdagavond kort na half zeven werd in de Witte van Haemstedestraat een 56-jarige Rotterdammer door twee mannen plotseling van achteren beetgepakt, tegen de grond gewerkt en vervolgens beroofd van een portefeuille, waarin enkele pasjes en een bedrag van 750 euro, en een handtelefoon. Het slachtoffer was door de twee mannen vermoedelijk gevolgd vanaf het Mathenesserplein waar hij het geld had gepind.