Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 26-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhoudingen na ruzie
LELYSTAD De politie heeft woensdagavond acht Lelystedelingen aangehouden. Aan het begin van de avond kwam een melding binnen van een vechtpartij tussen enkele tientallen mensen in de Jol. De politie heeft beide partijen gescheiden en tot kalmeren gebracht. De ruzie tussen de twee families is waarschijnlijk ontstaan nadat de kinderen ruzie hadden gekregen. Een paar uur later laaide de ruzie weer op en moest de politie wederom ingezet worden. De politie sommeerde iedereen om kalm te blijven en rustig naar huis te gaan. Vijf Lelystedelingen zijn aangehouden omdat ze na diverse waarschuwingen niet weg wilden gaan. Een daarvan, een 17-jarig meisje, bleek een mes bij zich te dragen. Het mes is in beslag genomen. Een 35-jarige Lelystedeling werd aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij wordt er eveneens van verdacht een agent geslagen te hebben. Twee Lelystedelingen zijn aangehouden omdat ze agenten beledigden en bedreigden. Bij de aanhouding van een 29-jarige Lelystedeling moest uiteindelijk een surveillancehond worden ingezet. Alle verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt op dit moment wat er zich precies heeft afgespeeld.

Baldadige jeugd
EMMELOORD Woensdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat drie jongens stoeptegels uit het trottoir haalden en in de sloot gooiden. De politie heeft het drietal, drie jongens van 9 jaar, meegenomen naar het bureau voor een goed gesprek. De ouders zijn in kennis gesteld en zij zullen waarschijnlijk de rekening moeten betalen.

Carbidschutters beboet
ENS De politie heeft woensdagnacht op de Baan zes jongeren uit Ens in de leeftijd van 16 tot 23 jaar beboet. Ze waren met een melkbus carbid aan het schieten. Alle zes kregen een bekeuring van 69 euro. De melkbus is in beslag genomen.

Aanhouding auto-inbrekers
LELYSTAD Dankzij oplettende getuigen heeft de politie twee 30-jarige Lelystedelingen aan kunnen houden voor auto-inbraak. Een getuige hoe het duo op de Schouw inbrak in een auto en ging achter ze aan. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten. De politie vermoedt dat deze mannen verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor meerdere auto-inbraken.

Aanhoudingen woninginbrekers
LELYSTAD De politie heeft woensdagnacht op de Kempenaar een 20-jarige Lelystedeling aangehouden voor woninginbraak. De bewoonster van de woning kwam thuis en vond de verdachte slapend op de bank. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie vermoedt dat hij verantwoordelijk kan worden gesteld voor meerdere inbraken. ALMERE Op de Clingendaellaan zijn woensdagnacht twee Almeerders, een jongen en een meisje van 16 jaar, aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een oplettende getuige hoorde glasgerinkel en belde de politie. Dankzij het signalement kon korte tijd daarna het duo aangehouden worden. Ze bleken gereedschap bij zich te hebben die gebruikt kan worden als inbrekersgereedschap. Bij fouillering op het politiebureau bleken ze een alarmpistool bij zich te dragen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhoudingen bedreiging
ALMERE Twee mannen uit Laren (NH) van 18 en 35 jaar zijn woensdagnacht op de Grote Markt aangehouden. Ze zouden een portier van een uitgaansgelegenheid met de dood bedreigd hebben. Hiervan is aangifte gedaan. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding scooters
URK Woensdagnacht zijn twee Urker bromfietsers van 18 en 22 jaar gewond geraakt bij een aanrijding. Ze waren in Wijk 2 met elkaar in botsing gekomen. Beiden zijn met letsel aan het hoofd overgebracht naar het Dr. Janssenziekenhuis in Emmeloord. Ze droegen geen helm. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was, is bij beide mannen een bloedproef afgenomen.