Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 26 december 2002

Ageeth Doldersum, sema 06-58210525



Aanhouding wegens zware mishandeling
02-104808
Almelo, Jan Steenstraat
Woensdag 25 december omstreeks 10.45 uur
Er kwam een melding binnen dat er twee mannen aan het vechten waren. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de twee mannen voor een woning aan; een 31- en een 33-jarige man, beiden uit Almelo. Laatstgenoemde bleek tijdelijk bij de 31-jarige in te wonen. De mannen hadden onenigheid gehad. De 33-jarige was hierbij op een gegeven moment met een mes op de 31-jarige afgekomen, waardoor deze gewond raakte aan zijn arm, vinger en rug.
De politie hield de 33-jarige verdachte aan.
De 31-jarige werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij een paar diepe sneden in zijn vinger had. Nadat deze gehecht waren, mocht de man weer naar huis. Hij deed inmiddels aangifte.
Het mes werd door de politie inbeslaggenomen evenals diverse andere goederen, die in de woning lagen en vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.
De 33-jarige man is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Aanhouding wegens zware mishandeling
02-104935
Enschede, Hermandad
Donderdag 26 december omstreeks 00.10 uur
Een 25-jarige man uit Enschede kwam geheel van streek aan het politiebureau met in zijn hand een mes. Hij vertelde dat hij die avond zijn ex-vriendin met dit mes mishandeld had. Eén en ander had plaatsgevonden in een woning aan de Leeuwenhoekstraat in Enschede. Het mes werd door de politie inbeslaggenomen. Uit nader onderzoek bleek dat de desbetreffende vrouw, een 26-jarige uit Enschede, even daarvoor in het ziekenhuis was binnengebracht met snijwonden in het gezicht en aan beide armen. Nadat de wonden gehecht waren, kon het slachtoffer in de loop van de nacht naar huis.
De 25-jarige verdachte werd door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten.


Onderzoek inbraken
02-768241
Oldenzaal, Enschede, Hengelo en Deurningen

Naar aanleiding van meerdere woning- en bedrijfsinbraken, die met name plaatsvonden in en rond de Glindebuurt in Oldenzaal gedurende de maanden juli en augustus 2002, werd door de politie een onderzoek ingesteld.

Eén en ander leidde op 5 november 2002 tot de aanhouding van een 26-jarige man uit Oldenzaal. In de loop van het onderzoek werden nog zeven verdachten aangehouden te weten vijf mannen uit Oldenzaal (leeftijd 20, 2x 22, 24 en 25 jaar), een 24-jarige man uit Enschede en een 37-jarige man uit Losser.

Met de aanhouding van bovengenoemde verdachten werden in totaal 22 zaken opgelost.
Het ging hierbij met name om diefstal in bedrijven en woningen in Oldenzaal (13x), Enschede (6x), Hengelo (2x) en Deurningen (1x) in de eerste helft van 2002.

De buitgemaakte goederen werden nagenoeg in alle gevallen geruild tegen cocaïne. In de gevallen waarbij de gestolen goederen geld opleverden, werd hiervan veelal cocaïne gekocht. Nader onderzoek volgt.