Politie Gelderland-Midden

Doesburg, autobrand
Publicatiedatum: 26-12-2002

Op de Bresstraat in Doesburg is woensdagavond een auto uitgebrand van een 62-jarige bewoner uit die straat. Even voor middernacht werden politie en brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Bresstraat. Bij aankomst van de politie sloegen de vlammen al uit het voertuig. Agenten slaagden er echter niet in het vuur te doven met hun blusapparaat. Brandweerlieden namen even later het bluswerk over, maar konden niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Technisch onderzoek aan het voertuig zal moeten uitwijzen of er al dan niet sprake is van brandstichting. Een nabij geparkeerde auto liep eveneens brandschade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na bedreiging agenten
Publicatiedatum: 26-12-2002

Politieagenten hebben in de kerstnacht, van dinsdag op woensdag, een 45-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging met geweld. De agenten waren na klachten van geluidsoverlast gezonden naar een woning aan de Zeegsingel in Arnhem. Daar troffen zij de Arnhemmer in de deuropening aan. Nadat door de agenten gesommeerd was het verder rustig te houden bedreigde en beledigde de Arnhemmer de agenten. De man werd vervolgens aangehouden en mocht de nacht verder doorbrengen in een politiecel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, dief aangehouden
Publicatiedatum: 26-12-2002

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Rijnstraat een 31-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden op verdenking van diefstal van geld en een telefoon van een 22-jarige Arnhemmer. De diefstal zou hebben plaatsgevonden in een uitgaansgelegenheid in de Arnhemse binnenstad. Surveillerende agenten werden door het slachtoffer van de diefstal aangesproken. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte even later aangehouden. Hij bleek het gestolen goed nog bij zich te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendt, man aangehouden na huiselijk geweld
De politie heeft woensdagavond een 30-jarige man uit Gendt aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vrouw. Omstreeks vijf uur 's middags werden agenten geroepen bij een conflict in een woning aan de Eshof in Gendt. Daar bleek een 30-jarige vrouw te zijn mishandeld. Problemen in de relationele sfeer bleken de aanleiding tot de mishandeling. De 30-jarige verdachte bleek inmiddels al weer vertrokken. Hij werd later thuis aangehouden.
West-Veluwe Vallei
Ede, rijden onder invloed
Tegen een 37-jarige inwoner van Ede is vanochtend proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Buurtbewoners zagen en hoorden de man omstreeks tien uur met veel kabaal proberen weg te rijden in zijn auto op de Dubceksingel in Ede. De man raakte een verkeerspaal en kwam met zijn auto gedeeltelijk in het struikgewas terecht. Buurtbewoners grepen in en beletten de man verder te rijden, waarop de politie werd gewaarschuwd. Een ademtest leverde een resultaat op van 515 ug/l (ongeveer 1,17 promille). De Edenaar kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uur.