Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 26-12-2002
Persberichten van 2e kerstdag 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot vrijdagmorgen a.s. 08.00 uur.

Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Diefstal ponys

Uffelte Op 1e Kerstdag werd aangifte gedaan van diefstal van drie ponys die liepen in een weiland aan de Turvenenweg. Maar de ponys zijn terecht. Er blijkt een misverstand te zijn geweest tussen de eigenaar van de wei en de huurder (eigenaar van de ponys). De dieren bleken in de stal bij de landeigenaar te staan.

Auto te water

Smilde Op 1e Kerstdag reed een 22-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Hoofdweg. Hij had zijn rechterhand in de buurt van de handrem en toen hij zijn hand aan het stuur wilde houden bleef hij met de mouw van zijn trui achter de handrem haken waardoor hij die aantrok. Daardoor raakte hij in de slip en gleed met zijn auto het water in. De man kon op eigen kracht de auto verlaten en liep geen verwondingen op.

Verkeersongeval met letsel

Gasteren In de ochtend van 2e kerstdag omstreeks 08.50 uur reed een 83-jarige man uit Eexterveen met zijn auto over de Oosteinde. Door nog onbekende oorzaak kwam hij op de linker weghelft terecht en botste daar tegen een boom. De brandweer moest het dak van de auto verwijderen om de man uit de auto te halen. De man werd met onbekend letsel naar het WZA overgebracht. De man had in de voorgaande nacht ook al een aanrijding veroorzaakt aan de Trompsingel in Groningen. Nadere bijzonderheden hierover zijn niet bekend.

Alcomobilist

Meppel Op 1e Kerstdag omstreeks 06.30 uur reed een 20-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Thorbeckelaan. Zijn rijgedrag was aanleiding voor agenten om hem te controleren en na onderzoek werd een alcoholpromillage vastgesteld van 0,8. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een bekeuring van 190 euro.

Aanhoudingen na poging diefstal uit auto

Emmen De afgelopen nacht werden een 29-jarige man uit Groningen en zijn 23-jarige vriendin aangehouden na een poging tot inbraak in een auto aan de Wendeling. Een 32-jarige man aan de Wendeling zag dat zijn ruit van de auto was vernield en op basis van gegevens over de auto van de inbrekers konden zij worden aangehouden achter de flat aan de Oude Meerdijk. De man bekende niet alleen deze poging tot inbraak te hebben gedaan maar ook nog andere inbraken te hebben gepleegd met zijn vriendin. Beiden zijn ingesloten voor het verdere onderzoek.

Diefstal uit autos

Assen In de nacht van woensdag op donderdag werden autos in Assen opengebroken.

Aan de Eiberstraat werd de auto van een 31-jarige vrouw opengebroken. De radio werd weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Aan de Gerard Doustraat werd de auto van een 47-jarige man opengebroken. De radio en een leren jas werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Aan de Zuidenveld werd de auto van een 25-jarige man opengebroken maar er werd niets weggenomen.

Diefstal van oplegger

Dalen Op 1e Kerstdag deed een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalen aangifte van diefstal van twee rijplaten, welke op de oplegger lagen die geparkeerd stond op het industrieterrein van Dalen. De platen, eigendom van een bedrijf uit Schoonebeek, hebben een waarde van 1.250 euro.

Vernielingen aangericht in gemeentehuis

Hoogeveen - In de nacht van 1e op 2e Kerstdag werd de deur van het gemeentehuis geforceerd. Er werd niets weggenomen maar er werden wel vernielingen aangericht in de kantine, met name de kerstversieringen moesten het ontgelden. Schadebedrag niet bekend.

Diefstal uit kantine

Assen Op 1e Kerstdag werd s-avonds ingebroken in de kantine van de Sporthal de Spreng aan de Vredeveldseweg. Om toegang te verkrijgen werd een ruit vernield. Er werd ongeveer 100 euro aan wisselgeld weggenomen.