Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 26-12-2002 Persbericht District De Leijgraaf

MAN AANGEHOUDEN VOOR NIET VOLDOEN AAN BEVEL OF VORDERING, Uden

Van woensdag op donderdag is een 24-jarige Udenaar voor een horecagelegenheid aan de Sint Janstraat in Uden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering door de politie. Surveillerende agenten zagen dat er rond sluitingstijd voor de horecagelegenheid in een groep mensen een gespannen situatie ontstond. Er werd geduwd en getrokken. De agenten wisten door te bemiddelen de gespannen situatie te neutraliseren. De Udenaar bemoeide zich ondanks verzoeken van de politie dat niet te doen met het geval. De spanning liep daardoor weer op en het groepje wilde de man te lijf gaan. Agenten vorderden hem weg te gaan, waaraan hij niet voldeed. Hij is daarop aangehouden. In de verhoorkamer van het bureau gedroeg de man zich dusdanig (schoppen en slaan tegen de deur), dat agenten hem hebben ingesloten in een cel.

TWEE INWONERS HEESCH AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING, Zeeland

Van woensdag op donderdag hebben agenten, belast met horecatoezicht, op de Kerkstraat in Zeeland een 22-en een 24-jarige inwoner uit Heesch aangehouden voor vernieling en baldadigheid. De 22-jarige verdachte probeerde voor een horecagelegenheid aan de Kerkstraat de kerstverlichting uit een boom te trekken. Hij is aangehouden. De agenten zetten hem voor transport in de politieauto. De 24-jarige man schopte daarop tegen de surveillanceauto omdat hij het niet eens was met de arrestatie van plaatsgenoot. Ook hij is aangehouden. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

BELEDIGING, Uden

Van woensdag op donderdag is op de Sint Janstraat in Uden een 26-jarige man uit Erp aangehouden voor belediging van agenten. De man schold de agenten, die waren belast met horecatoezicht, uit voor klootzakken etc. Hij is aangehouden. Op het bureau ging de verdachte door met het uiten van zijn beledigingen. Hij is daarop ingesloten.