Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26 december 2002

Berichten 1e en 2e Kerstdag |
Gepakt voor rijden onder invloed Tilburg- Agenten die op 25 december om 04.00 uur op de Kardinaal Vaughanstraat een auto controleerden merkten dat de bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Tilburg, gedronken had. Ze moest mee naar het bureau waar ze bij de ademanalyse 510 ug/l blies. Met een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding op zak mocht ze weer naar huis.

Udenhout- Een 35-jarige man uit Oisterwijk reed op Tweede Kerstdag rond 04.00 uur op de Loonse Molenstraat in Udenhout met zijn auto in een sloot.
Toen gewaarschuwde agenten bij de auto kwamen kwam de bestuurder hen wankelend tegemoet. Hij was niet gewond, maar had behoorlijk gedronken. De man blies op het bureau 660 ug/l. Daar kocht hij na zijn verhoor weer vertrekken. Wel kreeg hij een dagvaarding mee en moet zijn rijbewijs inleveren.

Auto-inbreker aangehouden Tilburg- Een 27-jarige man uit Rotterdam is Eerste Kerstdag om 21.50 uur op de Paladijnstraat aangehouden nadat hij daar geprobeerd had in een auto in te breken.
Een politieman was in zijn vrije tijd in een woning in de Paladijnstraat toen hij een auto-alarm hoorde afgaan. De agent ging een kijkje nemen en zag daar de Rotterdammer bij een auto staan en schichtig om zich heen kijken. Toen de Rotterdammer zich betrapt voelde nam hij de benen, maar de agent wist hem te achterhalen en aan inmiddels gewaarschuwde collegas over te dragen. De man bleek een schroevendraaier op zak te hebben en nader onderzoek leerde verder dat van de auto een ruitje was ingeslagen. Er was niets weg.

Man rijdt zonder rijbewijs in gestolen auto tegen verkeer in Tilburg- Surveillerende agenten zagen op Eerste Kerstdag even voor 19.00 uur een auto op het Wilhelminapark tegen het verkeer inrijden. De bestuurder, een 37-jarige Tilburger had geen rijbewijs en bij onderzoek bleek dat de auto al sinds juli van dit jaar als gestolen te boek stond. De auto was gestolen in Zeeland. De bestuurder en de andere 2 inzittenden zijn daarop aangehouden en naar het bureau gebracht. Na het verhoor bleek dat een van de passagiers, een 35-jarige man uit Breda de auto had gekocht en die aan de Tilburger, de bestuurder, had gegeven. Na hun verhoor mochten de mannen weer naar huis.

Woning beschoten
Tilburg- In de vroege ochtend van 25 december is een woning in de Bisschop Aelenstraat enkele keren beschoten. Er raakte niemand gewond. Rond 04.00 uur werden de bewoners, 1 man, 1 vrouw en 2 kinderen, wakker van rumoer op straat en werd er enkele keren aan de voordeur gebeld. Er stond enkele mannen voor de deur. Er werd wat geroepen en meteen daarna vielen er enkele schoten, waarna het weer rustig werd. Niemand heeft verder iets gezien. Ook een buurtonderzoek heeft tot op heden niets opgeleverd.

Burger helpt een handje, amokmaker aangehouden Tilburg- Een 27-jarige Tilburger is Eerste Kerstdag rond 15.00 uur op de Jan Heijnstraat aangehouden voor het vernielen van enkele ruitjes van panden op de Gashuisring. De man nam de benen toen agenten hem op de Gashuisring wilden aanhouden, maar een 23-jarige man uit Tilburg stak hen de helpende hand toe. Deze man stond bij de pinautomaat op de Jan Heijnstraat en zag de Tilburger met daarachter twee rennende agenten op hem af komen. Hij weifelde geen moment en versperde de man de weg waarna de agenten de amokmaker konden inrekenen.

Bron: Jan Clarijs