Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: donderdag 26 december 2002

TEAM STEENBERGEN

"Brandje" op schoorsteenmantel

Op 25 december rond 23.30 uur kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand aan De Vriesstraat te Dinteloord. Bleek bij onderzoek geen schoorsteenbrand te zijn, maar een lekkende kaars die op de schoorsteenmantel stond. Omdat de kaars schuin was weggebrand, droop er kaarsvet tussen de mantel en de kachel en dit veroorzaakte een flinke rookontwikkeling. Hierdoor dacht men aan een schoorsteenbrand.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Inbraak in auto

Op de Karmel te Bergen op Zoom zag een getuige op kerstavond kort voor middernacht een man die zich verdacht opstelde in de nabijheid van een personenauto. De verdachte liep vrijwel direct na zijn ontdekking weg van de auto. Nadere inspectie door de getuige wees uit dat er was ingebroken in de personenauto. Hij belde de politie, die er op haar beurt voor zorgde dat de auto door een takelbedrijf werd weggesleept en veiliggesteld. De eigenaar heeft zich inmiddels bij de poltie gemeld. Tot op heden is bij de politie onbekend wat er uit de auto is ontvreemd.

In de vroege morgen van eerste Kerstdag werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfsauto die stond geparkeerd op de Akeleiveld. De werkwijze van de dader was dezelfde als die op de Karmel. Het is bij de politie nog niet bekend wat er uit de auto ontvreemd werd. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld bij de politie voor het doen van aangifte.

Auto op betonblok gereden

Op 25 december reed de 20-jarige bestuurder van een personenauto, in zijn woonplaats op de Randweg Noord ter hoogte van de aansluiting met de A4 op een betonblok in de berm. Deze blokken liggen daar ter bescherming tegen kapotrijden van de berm. De auto kon niet meer verder en moest getakeld worden in verband met een beschadigde onderzijde. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Aanrijding met licht letsel

Dinsdagmiddag was er een aanrijding op de Antwerpsestraatweg bij de Nettorama. Op de parkeerplaats ontstond er onenigheid over het rijgedrag van een vooralsnog onbekende bestuurder van een personenauto. Deze liep zo hoog op dat een van de partijen met zijn auto tegen de auto van de ander reed en op de bijrijder inreed, waarbij hij door de buitenspiegel werd geraakt aan de arm. De 21-jarige automobiliste en de 24-jarige bijrijder, beide afkomstig uit Wouw, komen later deze week aangifte doen.

Aanrijding materieel

Op 24 december omstreeks 15.30 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s op de kruising Zuidsingel-Coehoornstraat. Een 68-jarige man uit Bergen op Zoom verleende geen voorrang aan een 21-jarige inwoner van Wouw. Beide auto`s moesten worden getakeld.

Inbraak schuurtjes appartementengebouw St. Annastraat

In de nacht van 24 op 25 december werd ingebroken in schuurtjes van bewoners van het appartementengebouw aan de Sint Annastraat. Hierbij werd 1 fiets ontvreemd. De inbraak is vermoedelijk gepleegd door een drugsverslaafde persoon, want nabij de schuurtjes werden ook gebruiksvoorwerpen (injectienaalden-bebloed materiaal e.d.) aangetroffen.

Vernieling auto

Dinsdag werd kort voor 18.00 uur aan de Lindebaan getracht een rode Seat Marbella te stelen. Een bekende van de eigenaar zag 4 jongeren zich verdacht ophouden rond de auto, die in een parkeergarage stond geparkeerd. Hij schakelde met behulp van zijn mobiele telefoon de politie in, die 10 minuten later reeds ter plaatse was, maar geen spoor meer trof van de daders. Het bleef bij een poging tot diefstal, de auto raakte echter wel zwaar beschadigd.

Inbraak woning

In een woning aan de Boomgaard te Bergen op Zoom werd op 25 december ingebroken. Na het forceren van een rolluik voor een raam is men de woning binnengedrongen. Ontvreemd werd 300 euro.

TEAM WOENSDRECHT

Inbraak auto

In de nacht van 24 op 25 december werd ingebroken in de auto van een 33-jarige Bredanaar. De Peugeot stond geparkeerd op De Acacia te Hoogerheide. Het autoportier werd met grof geweld opengebroken en raakte daardoor verbogen. Uit de auto wordt niks vermist, maar de auto heeft wel flinke schade opgelopen.

TEAM HALDERBERGE

Vernieling auto

Dinsdagavond werd er op het West Vaardeke in Oudenbosch de motorkap van de auto van een 28-jarige man uit Oudenbosch vernield door een 16-jarige plaatsgenoot. De jongen werd aangehouden en de schade wordt door de ouders vergoed. Hijzelf is doorverwezen naar buro Halt.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Aanrijding

Dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s op de kruising Stationsstraat - Markt - Hendrik Gerard Dirckxstraat straat. Een 26-jarige inwoner van Fijnaart ging, ondanks het feit dat dit niet is toegestaan, linksaf de Kade op en verleende geen doorgang aan een andere auto die vanuit de Stationstraat naderde. Beide auto`s zijn zwaar beschadigd.

Inbraak woning

Op eerste Kerstdag ontdekte de bewoner van een woning aan de Jac van Heemskerckstraat omstreeks 1.00 uur dat er was ingebroken. De daders zijn via een klepraam aan de achterzijde de woning binnengekomen. Ontvreemd werden enkele pakken koffie en sieraden.

In de nacht van 25 op 26 december werd ingebroken in een woning aan de Televisiestraat te Roosendaal. Men heeft het voordeurslot van de woning geforceerd. Kennenlijk zijn de daders gestoord, aangezien er in de hal een televisie klaar stond om te worden meegenomen. Er is nog niet bekend of er daadwerkelijk iets ontvreemd is. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding

Op 25 december vond rond 14.30 uur een lichte aanrijding plaats op de Molenstraat te Roosendaal. De 51-jarige bestuurder uit Roosendaal reed een naamloze straat achteruit uit in de richting van de Molenstraat. Hij zag daarbij de auto van een 19-jarige plaatsgenoot over het hoofd. Beide voertuigen hadden alleen lichte materile schade.

Belediging

Op 25 december omstreeks 21.45 uur verstoorde een 44-jarige vrouw uit Roosendaal samen met een ander de openbare orde op de Burgemeester Freijterslaan door een uitvoerige scheldpartij. Zij werden hierop aangesproken en gemaand rustig te doen. De vrouw stoorde zich hier echter niet aan en begon de politie uit te schelden en te bespugen. Hierop werd zij aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor belediging. Tezijnertijd zal zij zich hierover voor de rechter mogen verantwoorden.

Inbraak bedrijf

In de nacht van 25 op 26 december werd door een bewakingsbedrijf geconstateerd dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Langdonk te Roosendaal. Uit het bedrijf werden onder andere pc`s ontvreemd.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Schuurtje brand af

Op 25 december omstreeks 00.45 uur ontstond er brand in een schuurtje aan de Kapelstraat te Heerle. De 17-jarige zoon des huizes was aan een brommer aan het knutselen toen de benzineslang losschoot. De benzine stroomde uit de slang over de bromfiets en de vloer. In het schuurtje was een brandende gaskachel aanwezig waardoor de uitgestroomde benzine ontbrandde. De vader, alsmede enkele behulpzame buren, trachtten met emmers water de brand alvast te blussen. Vervolgens arriveerde de brandweer, die de zaak snel onder controle had. Het schuurtje, alsmede alle aanwezige spullen, moet als verloren beschouwd worden. De vader moest voor controle door de GGD worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging inbraak bedrijf
Op 25 december werd geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Streuvelslaan te Roosendaal. Een raam werd kapotgemaakt. De dader(s) zijn echter niet in het bedrijf geweest. Er werd niets ontvreemd.

Bron: Manon Ostendorf