Ingezonden persbericht


TOP 2000 A GO-GO

uitzending: 6 x van 26 tot en met 31 december van 19.00 - 20.00 uur bij de NPS op Nederland 3

Wie zijn eigenlijk Sylvia en haar moeder waarover Dr. Hook zingt? Hoe kwam de wereldhit Bohemian Rhapsody van Queen tot stand en hoe gaat het tegenwoordig met de heren van the Rubettes en Mud? Wie zong eigenlijk als eerste de BZN-hit Mon Amour? Gaat Melanie met haar wereldhit Lay Down nog steeds 'still going strong'? De Top 2000 a Go-Go geeft een antwoord op al deze vragen.
Naar aanleiding van het gigantische succes van de top 2000 op Radio 2, nu bij de NPS een televisieversie van de lijst die door de luisteraars van Radio 2 in de maanden oktober, november en december werd gekozen. De Top 2000 a Go-Go kan onmogelijk alle 2000 platen behandelen en doet daarom per dag een greep uit de lijst. Centraal staan de verhalen achter de hits en artiesten. Een programma met veel, heel veel informatie. Presentator Matthijs van Nieuwkerk (bekend van DE GIDS) geeft de platen de ernst die ze verdienen maar is tegelijkertijd baldadig. Hij noemt zelf de Top 2000: "de leukste twist van het jaar". Elk nummer en zijn plek in de lijst is namelijk volgens Van Nieuwkerk discutabel. Een mening die wordt gedeeld door de vele Top 2000-verslaafden.
Naast veel clips en reportages, praat hij in de studio met musici, de mensen achter de hits en de fans. De top 2000- quiz wordt gespeeld aan de hand van gekke, bijzondere en ontroerende muziekfragmenten. Het studiodecor is dat van een gezellig buurtcafé.

Morgen (woensdag 13 november, vanaf 19.00 uur) vinden de proefopnames plaats in Hal 4 in Rotterdam. Daarvoor zijn we nog op zoek naar publiek. Wil je bij deze opnames aanwezig zijn, stuur dan zo snel mogelijk een email naar stephanie.de.beer@nps.nl (voor woensdag 12.00 uur), of bel 035-6774795.

Routebeschrijving: vanuit Amsterdam, Den Haag en Utrecht: op de "ring Rotterdam" richting Dordrecht, rechter rijbaan aanhouden, en bij afslag Rotterdam Centrum/Capelle aan den IJssel (afrit 25) afslaan richting Centrum. Direct rechts afslag De Esch (Van Gent Kazerne) nemen en linksaf het viaduct over. Na 800 meter rechts (4e afslag) Drinkwaterweg op en uitrijden tot aan Hal 4. Parkeren op terrein Hal 4 of in de directe omgeving.