Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-12-2002

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending donderdag 26 december
Nederland 2 - 21.34 uur


Ivo niehe maakt speciale kerstuitzending

In een speciale kersteditie van de TROS TV SHOW op donderdag 26 december is een hoofdrol weggelegd voor de 104-jarige mevrouw Van Schaick. Zij maakte destijds veel indruk met haar optreden in de studio. Nu zocht Ivo Niehe haar op in het bejaardenhuis. "Als de pastoor bij mijn begrafenis iets zegt dat me niet bevalt, til ik even de deksel van de kist op". En over haar recente ontmoeting met de koningin zegt ze: "We hadden exact dezelfde groene jurk aan. Alleen die van mij was chiquer, met zwarte biezen."

In haar huis in Frankrijk en in de studio reageert Anneke Grönloh voor het eerst op de parodieën van Paul de Leeuw. Verder Fran Drescher (hoofdrolspeelster uit The Nanny) en de vijfling uit Nederhorst den Berg.

Tot slot kijkt Ivo Niehe terug op de vier ontmoetingen uit het afgelopen jaar die hem het meest zijn bijgebleven. Terug te zien zijn stukken uit de portretten van Pim Fortuyn, Freddie Heineken, Ramses Shaffy en het ontroerende vraaggesprek met het meisje van de beroemde Vietnam-foto Kim Phuc.