Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 9 december 2002
Kerstdiner voor dieren in Safari Beekse Bergen blijft succes

Naast groente- en fruitdiner ook speciaal kalkoen voor de leeuwen en hyena's

Om ook de dieren een kerstgevoel te geven, serveren de verzorgers van Safari Beekse Bergen ieder jaar een Kerstdiner voor de dieren. Een erg leuke traditie die veel publieke belangstelling krijgt. Sinds vorig jaar krijgen, naast de Afrikaanse olifanten en mantelbavianen, ook de leeuwen en hyena's een speciaal kerstmaal. In plaats van het normale rundvlees, krijgen deze roofdieren op Tweede Kerstdag kalkoen. Dit gevogelte wordt ook door vele mensen traditioneel gegeten gedurende de feestdagen. Op deze wijze kunnen bovendien nog meer bezoekers genieten van het culinaire festijn voor de dieren. Het Kerstdiner voor de dieren vindt plaats op Tweede Kerstdag (26 december) vanaf 13.00 uur langs de Wandelsafari.

De mantelbavianen en olifanten krijgen van Safari Beekse Bergen een exclusief Kerstdiner. Fruitschalen, gemaakt van natuurlijk materiaal, worden gevuld met speciaal exotisch fruit. De verzorgers van de dieren maken het diner zelf klaar zodat de bezoeker er zeker van kan zijn dat de dieren een verantwoord menu krijgen. De leeuwen en hyena's eten normaal rundvlees. Dit vlees krijgen zij niet op 'een presenteerblaadje aangerijkt'. Dagelijks rijdt de verzorger met een speciale voerjeep door het verblijf. De leeuwen jagen op hun 'prooi' met als beloning een stuk vlees dat uit de jeep komt vallen. Het Kerstmaal wordt op een andere manier geserveerd. Omdat de kalkoenen te groot zijn om uit de voerjeep geworpen te worden, ligt het gevogelte al klaar in het verblijf. De leeuwen worden vervolgens los gelaten om zo snel mogelijk bij de kerstdis te schuiven.

De publieke aandacht voor het Kerstdiner is altijd erg groot. Meer dan 5000 bezoekers weten wel een plaatsje te bemachtigen langs de Wandelsafari. De normale voertijden van de dieren staan anders al garant voor een leuk schouwspel maar het Kerstdiner geeft een extra dimensie. Safari Beekse Bergen is op Tweede Kerstdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het Kerstdiner begint om 13.00 uur bij de Afrikaanse olifanten en mantelbavianen. Bezoekers kunnen gebruik maken van de Safaribus, met de eigen auto het park bezichtigen of op Wandelsafari gaan. In het Afrikadorp is bovendien de Kerstman aanwezig die voor kinderen nog een klein presentje heeft. Bezoekers vanaf 3 jaar betalen euro 8,50.

Ingezonden persbericht