Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Vechtpartij

AMERSFOORT Op donderdag 26 december, 2e kerstdag omstreeks 16.15 uur zagen surveillerende agenten twee vechtende mannen op de Kamp. De beide kemphanen sloegen er driftig op los. Door de agenten werden de mannen uit elkaar gehaald en aangehouden wegens mishandeling. Het betrof een 42-jarige inwoner van Amersfoort en een 36-jarige inwoner van Nieuwegein. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachten deden aangifte tegen elkaar van mishandeling. De aanleiding van de vechtpartij is vooralsnog niet duidelijk.

Vliegende auto

AMERSFOORT Op donderdag 26 december, 2e kerstdag omstreeks 16.25 uur vond een aanrijding plaats op de rotonde aan de Bunschoterstraat. Een 34-jarige inwoner van Amersfoort, bestuurder van een personenauto, reed vanaf de richting Hoogland met hoge snelheid over de rotonde met de Rondweg Noord. De rotonde is in het midden ongeveer 1,5 meter verhoogd en de bestuurder reed over deze verhoging met zijn auto. Zijn auto werd hierdoor als het ware gelanceerd en kwam aan de andere zijde van de rotonde bovenop de achterzijde van een tegemoetkomende personenauto terecht. Deze auto werd bestuurd door een 70-jarige inwoner van Bunschoten.

Vervolgens schoot de auto door en kwam in de berm tot stilstand. Hierna vloog de auto in brand. Door een getuige kon de brand worden geblust. De Bunschoter werd met een 68-jarige passagiere uit zijn auto met diverse kneuzingen overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd. De inwoner van Amersfoort werd aangehouden. Hij bleek psychisch in de war en was onder invloed van vermoedelijk drugs of alcohol. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen.