Gemeente Putten

Gemeente Putten organiseert kerstbomeninzamelactie voor de jeugd van Putten (16-12-2002)

---

Putten, 16 december 2002

Gemeente Putten organiseert kerstbomeninzamelactie voor de jeugd van Putten

Puttense jongeren tot 15 jaar kunnen meedoen aan de kerstbomeninzamelactie, die de gemeente Putten organiseert.

De jongeren kunnen kerstbomen inleveren op zaterdag 28 december 2002 en zaterdag 4 januari 2003 bij de gemeentewerf aan de Ambachtstraat (tussen 09.00 en 12.00 uur).
Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze 20 eurocent en een lot. Door dit lot ingevuld in de daarvoor bestemde bus te doen, maken ze kans op mooie prijzen.
De hoofdprijs is een mountainbike. De tweede prijs is een radio/cassetterecorder met CD en de derde prijs een portable CD-speler. Verder worden nog zeven CD-bonnen verloot. De trekking vindt plaats op 6 januari 2003. De winnaars ontvangen schriftelijk bericht.

De gemeente organiseert deze kerstbomeninzamelactie voor haar jeugdige inwoners, omdat er geen kerstbomen meer naar het vreugdevuur gebracht kunnen worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk besloten om het jaarlijkse vreugdevuur af te schaffen. Acht jaar geleden organiseerde de gemeente het vreugdevuur voor het eerst om de jeugd uit het centrum weg te trekken en zo vernielingen en overlast tijdens de nieuwjaarsnacht te voorkomen. In de eerste jaren was de belangstelling groot en kwamen 750 à 1000 personen naar het vuur. De laatste twee jaar is de belangstelling echter sterk teruggelopen tot hooguit 75 jongeren. De (oudere) jeugd gaat tijdens de jaarwisseling massaal naar een aantal grote feesten die Puttense ondernemers organiseren.
Behalve de teruglopende belangstelling, waren ook de roet- en rookoverlast voor de naastgelegen woonwijk, de hoge kosten van toezicht, de vernielingen in de omgeving van het vreugdevuur en de kosten voor het opruimen na afloop reden voor het college om tot afschaffing te besluiten.