Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-12-2002 Persbesrichten districten Utrecht stad, 08.25 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 december een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.05 surveilleerde agenten over de Tennesseedreef. Daar viel een automobilist op omdat hij langzaam en onzeker reed. De man kreeg een stopteken en werd aan de kant van de weg gezet. Het enige dat de 44-jarige bestuurder uit Utrecht kon tonen was een kopie van zijn rijbewijs. Op het moment dat de agenten de man aanspraken op zijn rijgedrag roken zij een sterke alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had om wettelijke een voertuig te mogen besturen. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,70 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal werd hij naar gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagavond heeft bij een bedrijf aan het Herculesplein een gewapende overval plaatsgevonden.

Rond 21.55 uur kwam een tot nu toe onbekende man het bedrijf binnen en bedreigde de medewerkster met een vuurwapen. Zij werd gedwongen geld in een tas te doen. Nadat een onbekend geldbedrag was afgegeven vertrok de verdachte in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Jonge heler aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie in de Noorderstraat een jongen aangehouden voor het in bezit hebben van een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een viertal jongeren in een portiek aan de Noorderstraat staan. De agenten spraken de jongeren aan. Een van de jongens een 16-jarige jongen uit Utrecht probeerde meteen weg te lopen met een hagel nieuwe fiets. De agenten vertrouwden het niet en spraken de jongen aan. Deze verklaarde de fiets van een neef gekocht te hebben. Navraag bij de meldkamer leerde dat de fiets als gestolen geregistreerd stond. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie zal later de 14-jarige neef van de jongen aan de tand voelen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de St. Laurensdreef vond vrijdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 37-jarige vrouw uit Woerden reed met haar auto over de Oregondreef in de richting van de St. Laurensdreef. Ter hoogte van de kruising negeerde de vrouw de aanwezige haaientanden waardoor een 27-jarige bestuurder uit Utrecht haar niet meer kon ontwijken en tegen de vrouw aanreed. Door de aanrijding draaide het voertuig van de vrouw 180 graden en kwam aan de andere zijde van de kruising op een betonnen paal terecht.

De vrouw werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij klaagde over pijn in de nek. De 27-jarige bestuurder raakte niet gewond.