Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-12-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.10 uur

Bestuurder onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 december een man aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.45 uur reed een 19-jarige automobilist uit Leersum met zijn auto tegen een aantal palen nabij De Geer. De man werd door de politie op de Geerweg aan de kant gezet. Op het moment dat de man werd aangesproken op zijn rijgedrag, roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,70 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs ingenomen. Met een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Winkeldieven aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij een winkel aan de Markt heeft de politie twee verdachten aangehouden voor het stelen van sieraden.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.50 uur dat twee personen zich verdacht ophielden in de winkel. De twee werden in de gaten gehouden. Het personeel constateerde dat één van de twee een 17-jarig meisjes uit Wijk bij Duurstede de beveiliging van sieraden had verwijderd om vervolgens de spullen zonder af te rekenen mee te nemen. Zowel het meisje als haar 20-jarige vriend uit Wijk Bij Duurstede werden door het personeel staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Beiden werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Boodschappendief aangehouden

LEERSUM Oplettend personeel van een winkel heeft vrijdagmiddag kunnen ingrijpen toen een dief een boodschappentas wilde stelen.

Omstreeks 13.20 uur zag personeel van een winkel aan de Honingraat dat een vrouw haar boodschappentas op haar fiets bond. De vrouw wilde nog even de winkel in en liet haar fiets achter. Een 51-jarige verdachte uit Ede liep naar de fiets en pakte de tas. Toen de verdachte wilde vluchten werd hij gegrepen door een personeelslid van een andere winkel. De politie heeft de dief aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verlichtingscontrole

VEENENDAAL De politie heeft vrijdagavond op de Prins Bernhardlaan en de Klaas Katerstraat een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

In totaal kregen 25 fietsers een bekeuring voor het niet of gedeeltelijk in orde hebben van de fietsverlichting. De controles blijken nog steeds noodzakelijk omdat een groot aantal fietsers het niet nauw nemen met de verlichting op hun fiets.