Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 28-12-2002
Persberichten zaterdag 28 december 2002 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Perspiket vanaf 23.00 uur door Roel Hallink

Ongeval met letsel
GEESBRUG Vrijdagavond rond 21.00 uur reed een 44-jarige man uit het Duitse Laar met zijn personenauto over de Witte Menweg. Hij raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt en botste tegen een boom in de linkerberm. Hij is met nekklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Alcomobilist
HOOGHALEN Vrijdagnacht even na 12 uur controleerde de politie een 40-jarige man uit deze plaats die met zijn auto over de Stationsstraat reed. Daarbij bleek hij te hebben gedronken. De ademtest wees 295 aan, wat hem een boete van 190 opleverde.

Rijbewijs ingevorderd
EMMEN Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat er op de Rondweg een zwaar beschonken automobilist zou rijden die de hele rijbaan nodig had. Onderweg naar deze melding kwam er een tweede dat de betreffende automobilist, volledig door het lint, met een ketting op straat zou staan te zwaaien. Verkeer op de Rondweg stond inmiddels stil. Bij het naderen van de dienstauto stapte de man in zijn auto en reed verder. Even later kon hij aan de kant worden gezet en aangehouden. Bij onderzoek bleek dat de man, een 20-jarige Emmenaar, niet had gedronken, en verder ook geen reden voor zijn gedrag kon geven. Ook bleek dat hij kort tevoren een aanrijding had veroorzaakt in de Wilhelminastraat. Hij was daar achter op een andere personenauto gebotst. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbraak
EMMEN Vrijdagavond is een portierraam ingegooid van een personenauto op de parkeerplaats van het Scheperziekenhuis. Daarna werd de radardetector van de voorruit geplukt. De 30-jarige eigenares uit Emmen deed aangifte.

Verdachte vernieling aangehouden
HOOGEVEEN Vrijdagnacht rond 4.30 uur trapte een 22-jarige man uit Hoogeveen, fietsend door de Grote Kerkstraat, een spiegel van een geparkeerde auto. Getuigen gaven dit door aan de politie waarna de man even later kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. De eigenaar van de auto, een 21-jarige man uit Zuidwolde, deed aangifte. Behalve een kapotte spiegel is de zijkant van de auto ook nog bekrast.

Aanhouding na mishandeling
EMMEN Vrijdagnacht rond 2.00 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling aan de Alerderbrink. Een 46-jarige man was daar zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen door een 21-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer is met een gescheurde lip naar de Eerste Hulppost gebracht. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor een verder onderzoek.

Gewonde bij schietpartij in discotheek
ASSEN Vrijdagnacht rond 2.15 uur vond een schietpartij plaats in een discotheek aan de Brink. Daarbij is een man in zijn buik geschoten. Hij is inmiddels geopereerd en ligt in het Wilhelminaziekenhuis. Zijn gegevens zijn nog niet bekend. Na de schietpartij, waarvan de aanleiding eveneens niet bekend is, zijn twee verdachten aangehouden. Dat betreft een 20-jarige en een 23-jarige man uit Assen. Het onderzoek is in volle gang. De discotheek is na de schietpartij ontruimd.