Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 28 december 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: inbraak VVV-kantoor
Vrijdagnacht is er ingebroken in het VVV-kantoor aan de Stationsweg in Winschoten. Onbekenden hebben met een kei een thermopaneraam ingegooid, waarna uit het kantoor een aantal flatscreens van een computer is meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foxhol: gewonde bij botsing
Bij een botsing op de Woldweg bij Foxhol is vrijdagmiddag een 26-jarige inwoonster van Kolham gewond geraakt. Ze is met hoofd en beenklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Ze reed mee in een personenauto, bestuurd door een 22-jarige inwoonster van Den Haag. Deze had te laat in de gaten dat een bestelbus voor haar bij het verkeerslicht stilstond, ondanks dat het licht op groen stond. Daardoor botste ze achter op de bus, waardoor beide voertuigen flinke schade opliepen. De bestuurder van de bestelbus, een 40-jarige inwoner van Scheemda was blijven staan, omdat het verkeerslicht dat boven de weg hing vermoedelijk defect was. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid op, waardoor hij bleef staan. Op dat moment straalde het verkeerslicht van de paal aan de rechterzijde van de weg wel groen licht uit, hetgeen voor de achter hem naderende bestuurster van de personenauto aanleiding was om geen gas terug te nemen Ze ging ervan uit, dat de voor haar stilstaande bestelbus wel zou gaan rijden, hetgeen niet het geval was.

Hoogezand: vrouw beroofd van haar telefoon
Een 18-jarige vrouw uit Hoogezand is vrijdagnacht beroofd van haar GSM. Ze liep met een vriendin over de Kerkstraat toen een voorbij fietsende man haar vastpakte en bedreigde. Ze moest haar GSM afgeven, waarna de man weer verder reed. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ter Apel: bekeuringen voor drinken alcohol op straat De politie heeft vrijdagnacht twee bekeuringen uitgedeeld aan twee jongens die deel uitmaakten van een groep jeugd die in het centrum van Ter Apel overlast veroorzaakte. De jongens dronken bier op straat hetgeen niet is toegestaan. De rest van het bier wat ze bij zich hadden werd in beslag genomen. Tevens werden nog twee bekeurd voor het rijden zonder licht en één jongeman voor het niet handsfree bellen in zijn auto.

Middelstum: taxichauffeur beroofd
Een 49-jarige taxichauffeur uit Groningen is vrijdagnacht in Middelstum beroofd door een klant. Dit onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen. De taxichauffeur pikte de man op in Groningen. In Middelstum aangekomen, zou de klant op de Groensingel de taxi verlaten. Op dat moment echter eiste hij geld van de taxichauffeur De taxichauffeur verzette zich daar tegen, waarna de klant de taxi uitvluchtte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Eppenhuizen: aardappelauto in de sloot
Een truck met oplegger is vrijdagmorgen in de sloot beland van de Eemshavenweg bij Eppenhuizen. De 39-jarige chauffeur, een inwoner van Ottoland, lette even niet goed op de weg, waardoor de truck in de rechter berm belandde. Omdat de berm zacht was, slaagde hij er niet meer in om de met 25 ton aardappelen beladen combinatie weer op de rijbaan te krijgen. De truck met oplegger belandde even later in de sloot. De chauffeur kwam min of meer met de schrik vrij. Pas omstreeks 17.00 uur kon de aanhanger met een andere truck daar worden weggehaald, nadat de combinatie door een bergingsbedrijf uit de sloot was gelicht. Gedurende de berging en de schoonmaakwerkzaamheden aan het wegdek is het verkeer tijdelijk omgeleid,.

Uithuizen: bekeuring voor lummelen
Vijf jongens uit Uithuizen zijn vrijdagavond bekeurd voor het rondhangen in de wachtruimte van het station in hun woonplaats. Ze hadden daar niets te zoeken, waardoor hun verblijf niet was toegestaan. Vanwege geregelde vernielingen treedt de politie daar tegen op.

Toezicht vuurwerk
De politie heeft vrijdagavond en nacht in de gehele provincie toezicht uitgeoefend op het afsteken van vuurwerk. In Haren werd een 16-jarige jongen bekeurd voor het afsteken van een rotje. Hij had nog een paar rotjes op zak die hij moest inleveren. Hij wordt voorgedragen voor HALT. Op de Nachtegaalstraat in Groningen werden door stadswachten een 12 en 15-jarige jongen aangehouden die bezig waren strijkers af te steken. Ze bleken nog ruim 140 strijkers in hun bezit te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De 15-jarige knaap had thuis ook nog ruim 150 stuks liggen die hij aan de politie afleverde. De beide jongens worden ook voor HALT voorgedragen. Uit onderzoek bleek dat de jongens het illegaal vuurwerk hadden gekocht bij een 42-jarige buurtgenoot. Hij werd aangehouden. Bij hem thuis lag nog een kleine voorraad strijkers die in beslag werd genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man voor handel in en bezit van illegaal vuurwerk.

Groningen: inbreker aangehouden
In een bedrijf aan de Osloweg is vrijdagnacht een 32-jarige inbreker aangehouden. De politie werd getipt en trof de man in de zaak aan. Hij had op dat moment twee telefoontoestellen onder zijn jas, die vermoedelijk afkomstig waren uit het bedrijf. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: gestolen fiets te koop aangeboden aan politieman Een 25-jarige Stadjer had vrijdagavond flink de smoor in toen bleek dat hij op de Brugstraat in Groningen een gestolen fiets wilde verkopen aan een politieman. De politieman die daar toevallig in zijn vrije tijd liep, hield de Stadjer aan en waarschuwde zijn collegas die hem vervolgens meenamen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring kon hij zonder fiets het bureau weer verlaten. De fiets betreft een sportieve blauwe herenfiets. De eventuele eigenaar wordt verzocht zich te melden bij de politie aan het hoofdbureau aan de Rademarkt.

Groningen: alcohol in het verkeer
Een 43-jarige Stadjer is vrijdagnacht op de Westersingel in Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had op zijn bromfiets al slingerende de hele rijbaan nodig. Hij bleek 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 30-jarige Stadjer werd op de Metaallaan in zijn woonplaats bekeurd . Hij reed in zijn auto en bleek 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)