Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-12-2002 Persbericht van zaterdag 28 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na openlijke geweldpleging Vrijdagmiddag om 17.17 uur, zijn op de Lardinoisstraat drie Eindhovense jongens van 16,16, en 14 jaar, aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 14-jarige Eindhovenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer was in de botsautootjes op de winter kermis tegen hen aan gebotst. Dit stelden de herenniet op prijs. Toen het slachtoffer daar weg ging kwamen de daders naar hem toe en begonnen te slaan. Nadat het slachtoffer was weggelopen kwamen ze achter hem aan. Twee oudere mannen namen het slachtoffer in bescherming. Korte tijd later konden de drie verdachten worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Een van de 16-jarige daders werd na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Eenzijdige aanrijding met gewonde
De 35-jarige bestuurster van een personenauto is vrijdagavond omstreeks 17.45 uur bij een eenzijdige aanrijding op de A2 gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto, over de A2 komende vanuit de richting Best rijdende in de richting Waalre. In een lange bocht naar de A67 is de vrouw door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en door de berm in een sloot tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met verwondingen aan ribben, borst en arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Nuenen: Aanrijding met gewonde
Op de Lieshoutseweg is vrijdagmiddag omstreek 17.45 uur een 53-jarige inwoner van Gemert bij een aanrijding gewond geraakt. Het slachtoffer reed, met een bestelauto met daarachter een aanhanger over de Lieshoutseweg in de richting Lieshout. Toen de man zag dat er enkele planken vanaf zijn aanhanger op de weg vielen stopte hij en zette zijn auto met aanhanger aan de kant van de weg om de verloren planken op te rapen. Een 24-jarige automobiliste uit Uden kwam uit de richting Lieshout en zag niet dat het slachtoffer op de weg liep en reed hem aan. De man is met een gebroken been en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Nuenen: Inbraak in een woning
In een woning aan de Freule Claralaan is vrijdag tussen 15.30 uur en 18.15 uur een inbraak gepleegd. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde van de woning twee deuren te vernielen. Uit de woning zijn geluidsapparatuur, fotoapparatuur, computerapparatuur en geld en sieraden weggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vrijdag tussen 16.20 en 18.00 uur is vanaf een parkeerplaats aan het Stadhuisplein een personenauto, merk Volkswagen, type Corrado, kleur zwart, voorzien van het kenteken GV-HD-04, weggenomen.

Son: Inbraak in een woning
Gisteren tussen 09.15 en 20.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Rietlaan. Men kwam de woning binnen door vernieling van een thermopaneruit aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele sieraden en een portemonnaie weggenomen.

Deurne: Aanhouding na bedreiging
Een 46-jarige inwoner van Deurne is gisterenavond om 22.15 uur, op de Helmondseweg aangehouden. De man had zich kort ervoor bij een horecagelegenheid vervelend gedragen. Toen hij hierover door beveiliging personeel werd aangesproken bedreigde de verdachte beide beveiligingsmensen met de dood. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tijdens de overbrenging bedreigde de verdachte ook de collegas met de dood.

Geldrop: Verlichtingscontrole
Gisterenavond is er in Geldrop en in Nuenen een verlichtingscontrole gehouden. 19 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij geen of geen goede verlichting voerden.

Helmond: Aanhouding na vernieling auto
Op de Cortenbachstraat is vanmorgen om 00.45 uur een 47-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Itterestraat een auto met verf te hebben besmeurd waardoor deze vernield is. De oorzaak van deze vernieling is een reeds langer sluimerend conflict. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na doorrijden na aanrijding Vanmorgen om 01.30 uur is op de Lupinestraat een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Gestelsestraat tegen twee geparkeerd staande autos te zijn aangereden waarna hij de plaats van ongeval verliet zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Bij zijn aanhouding bleek dat de man onder invloed was. Hij weigerde iedere medewerking aan een adem - of bloedonderzoek. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De auto waarmee de aanrijding gepleegd werd is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Veldhoven: Aanhoudingen na opensnijden vrachtautos Zaterdagmorgen om 02.10 uur zijn er op de A67 twee inwoners van Valkenswaard van 25 en 50 jaar oud aangehouden. Een getuige had gezien dat beide mannen bezig waren met het opensnijden van dekzijlen van vrachtautos op de eerste parkeerplaats vanuit België gezien. De daders gingen er vandoor maar werden gevolgd door de getuige. Deze hield de politie op de hoogte van de plaats en rijrichting. Hierdoor konden de daders korte tijd later worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto van de verdachten is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Someren: Aanhouding na vernieling
Een 29-jarige inwoner van Someren is vanmorgen om 02.35 uur, op het Wilhelminaplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een eetgelegenheid aan het Wilhelminaplein te hebben ingetrapt.Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Onder invloed
Een 9-jarige Eindhovense automobilist is zaterdagmorgen om 02.55 uur op de Prof Dr Dorgelolaan aangehouden. Een politiesurveillance zag de man achteruit over het 18 Septemberplein rijden. Bij onderzoek bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.95 aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Lucas Gasselstraat is vanmorgen tussen 02.15 uur en 07.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door aan de achterzijde van het bedrijf een deur open te breken. Er zijn een onbekend aantal artikelen weggenomen van het merk Joice en Ice.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen gisterenavond 19.30 en vanmorgen 09.00 uur is er vanaf een parkeerplaats aan de Gen Van Dedemlaan een personenauto, merk Renault, type 19, kleur grijs, voorzien van het kenteken GL-SV-05, weggenomen.

Helmond: Diefstal personenauto
Een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur grijs, voorzien van het kenteken is tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagmorgen 11.00 uur vanaf een parkeer plaats aan het Lindberghplein weggenomen.