Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 29-12-2002 Mediaberichten zondag 29 december (16.00 uur)

NEER Meisje (10) overlijdt na koolmonoxidevergiftiging (2)

NEER Inmiddels is vast komen te staan dat het 10-jarige meisje uit Erkelenz is overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. De 40-jarige stiefmoeder van het meisje, die vanmorgen met vergiftigingsverschijnselen is opgenomen in het ziekenhuis in Roermond, kan waarschijnlijk vanmiddag het ziekenhuis weer verlaten. Een slechtfunctionerende kachel in de stacaravan is vermoedelijk de oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging. Morgen zal de politie samen met een gespecialiseerd bedrijf de apparaten in de stacaravan nog aan een nader onderzoek onderwerpen.

REUVER Man overleden in fabriekshal (2)

REUVER De man die vrijdagavond in een fabriekshal aan de Keulseweg is overleden, is niet het slachtoffer van een misdrijf. De 51-jarige man uit Reuver was aan het werk, toen hij getroffen werd door een hartstilstand. Collegas hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. (zie eerder persbericht van vrijdag 27 december 22.45 uur)

VENRAY Aanhouding na belediging

VENRAY De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks drie uur een 18-jarige man uit Leiden aangehouden na een opstootje bij en discotheek aan De Gouden Leeuw. Voor de deur van de discotheek maakte de man ruzie met omstanders. Toen de politie enkele keren vroeg zich te verwijderen, weigerde hij dat. Daarop werd de man aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. Tijdens de autorit en bij aankomst beledigde de man de agenten onophoudelijk. De man is ingesloten en er is procesverbaal opgemaakt. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

BLERICK Aanhouding na aanrijding

BLERICK De politie heeft vrijdagmiddag op de Eindhovenseweg een 31-jarige man uit Tegelen aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en vernieling. De man wordt er van verdacht een 69-jarige man uit Uden te hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd. De aanleiding was een botsing tussen twee autos. De 69-jarige man wilde ter hoogte van de A73 de oprit oprijden richting Maastricht, toen hij aan de zijkant geraakt werd door een auto, die uit de tegenovergestelde richting kwam. Daarin zat de 31-jarige man uit Tegelen samen met drie andere personen. De man uit Tegelen was zo kwaad, dat hij de man uit Uden onmiddellijk te lijf ging. Ook trapte de man tegen de auto van de man uit Uden. Toen de politie ter plaatse kwam, greep hij één van de agenten bij de keel. De man werd onder hevig verzet in de boeien geslagen en afgevoerd naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld.