Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Aanrijding letsel

UTRECHT In de nacht van zondag 29 op maandag 30 december vond op de Rijksweg A2 een aanrijding plaats waarbij een bestuurder gewond raakte.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat een voertuig tegen de vangrail was gereden. Op het moment dat de agenten bijna bij de aanrijding waren zagen zij dat een tweede voertuig met volle snelheid achterin het gestrande voertuig reed. De bestuurder van het tweede voertuig een 46-jarige man uit Utrecht- kroop uit zijn voertuig en rende via de vluchtstrook, de berm en het weggetje langs het Amsterdam-Rijnkanaal in de richting van de Lage Weide weg.

De bestuurder een 53-jarige man uit Utrecht - die als eerste tegen de vangrail was gereden moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd en werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. Uit onderzoek bleek dat de 46-jarige Utrecht die weggevlucht was bij de politie stond gesignaleerd. Later in de nacht meldde de man zich bij de balie aan bureau Paardenveld. Hij werd aangehouden.

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De aandacht van de agenten werd gewekt doordat een bestuurder met zijn mistverlichting aan over het Zandpad reed. Omstreeks 07.00 uur kreeg de 41-jarige bestuurder uit Groningen een stopteken. Op het moment dat de agenten de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had.

Op het bureau werd duidelijk dat hij 1,25 promille alcohol zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Mariaplaats een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

Personeel van een winkel aan de Steenweg zag dat een vrouw kleding meenam uit een tegenover gelegen winkel . De politie werd gewaarschuwd en het signalement doorgegeven. Omstreeks 12.35 uur zagen agenten de vrouw in de Mariastraat lopen. Op de Mariaplaats werd zij staande gehouden. De vrouw liet de tas met gestolen kleding vallen en probeerde weg te rennen. De agenten waren sneller en hielden de vrouw aan. Zij werd op het bureau ingesloten.

Beroving

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Van Kleffenslaan een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 86-jarige man uit Utrecht liep zondagmiddag omstreeks 14.35 uur vanuit het ziekenhuis Ouderijn naar zijn auto die geparkeerd stond op de Van Kleffenslaan. Eenmaal bij zijn auto opende hij het portier. Plotseling kreeg de man een harde duw van achteren en viel half in zijn auto. Een tot nu toe onbekende man greep de polstas van het slachtoffer en rende weg in de richting van de Beneluxlaan.

Het 86-jarige slachtoffer heeft zelf nog de achtervolging ingezet maar raakte de verdachte kwijt. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Overval op horecagelegenheid
UTRECHT- Op zondagavond vond er een overval plaats op een horecagelegenheid. De dader verdwenen echter zonder buit.

Omstreeks 20.00 uur kwam een gemaskerde man een horecagelegenheid binnen, gelegen aan de Hoogstraat. De man bedreigde een medewerker met een vuurwapen en vroeg om geld. Tijdens de overval liep een klant langs de winkel en hier schrok de overvaller kennelijk van en rende zonder buit naar buiten. Zeer vermoedelijk vertrok de overvaller op een bromfiets welke met een bestuurder klaar stond.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord; 0900-8844.