Gemeente Uithoorn

KERSTBOMEN
Na de feestdagen worden de kerstbomen weer opgeruimd. U kunt de bomen op 8 januari klaarleggen op de diverse opstelplaatsen. Ze worden dan door de gemeente weggehaald.
AFWIJKENDE OPENINGSTIJDEN ROND DE FEESTDAGEN

Datum Gemeentewinkel VVV / ANWB
Oudejaarsdag dinsdag 31 december 2002 Om 16.00 uur gesloten Om 16.00 uur gesloten
Donderdag 2 januari 2003 v.a. 10.30 uur geopend v.a. 13.00 uur geopend

AFSLUITING RANDWEG-OOST

I.v.m. snoeiwerkzaamheden langs Randweg-Oost (tussen de Zijdelweg en de Bovenkerkerweg), is deze weg afgesloten van maandag 6 t/m vrijdag 10 januari.

CAMPAGNE VERKIEZINGEN

Met het oog op de komende verkiezingen voor Tweede Kamer (22 januari) en Provinciale Staten (11 maart) worden in de gemeente Uithoorn de volgende informatiemiddelen ingezet.

Aanplakborden affiches
Naast het gemeentehuis, op de kruising Zijdelweg/Christinalaan en op de kruising Ringdijk/Anjerlaan (De Kwakel) komt een aanplakbord voor verkiezingsaffiches te staan.
De drie borden staan daar van 6 januari t/m 12 maart 2003. Ze zijn dus ook beschikbaar voor de verkiezingen van Provinciale Staten (na de Kamerverkiezingen worden de borden schoon gespoten). Naast deze drie borden zijn ook de algemene aanplakborden in Zijdelwaard en De Kwakel beschikbaar voor het plakken van verkiezingsaffiches. Er wordt geen vergunning meer verstrekt om sandwichborden voor de verkiezingen te plaatsen.

Verkiezingsmarkten
Op vrijdag 17 januari a.s. wordt van 15.00 tot 20.00 uur een verkiezingsmarkt gehouden in winkelcentrum Amstelplein. Er komen acht kraampjes te staan bemand door vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen.
Op zaterdag 18 januari a.s staat de verkiezingsmarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur in winkelcetrum
Zijdelwaard.

Informatiekraam in gemeentehuis:
Van 6 januari t/m 21 januari a.s. kan het publiek in de hal van het gemeentehuis kennisnemen van het informatiemateriaal van de politieke partijen.
Voor folders, verkiezingsprogramma's e.d. is één gemeenschappelijke kraam beschikbaar.
Partijen die verkiezingsmateriaal willen neerleggen kunnen dit bezorgen bij de gemeentewinkel.

VERKIEZING VAN DE LEDEN PROVINCIALE STATEN

kandidaatstelling
De burgemeester van Uithoorn maakt bekend dat op 27 januari 2003 de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van provinciale staten plaatsheeft.

De benodigde formulieren zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op het gemeentehuis kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

De burgemeester van Uithoorn maakt bekend dat een ieder bij burgemeester en wethouders inlichtingen kan verkrijgen of hij als kiezer is geregistreerd.

De burgemeester voornoemd, mevrouw H.L. Groen Uithoorn, 16 december 2002

NOTA HANDHAVINGSBELEID VOERTUIGWRAKKEN

In de gemeente Uithoorn staan regelmatig voertuigwrakken op de openbare weg. Het gaat hierbij niet alleen om autowrakken, maar ook om aanhangwagentjes, caravans en twee-wielers zoals bijvoorbeeld fietsen. Deze wrakken zijn niet alleen lelijk om te zien, ze kunnen ook milieugevaar opleveren én ze nemen (schaarse) parkeerruimte in. Op grond van de Algemene plaatselijke verordening Uithoorn 2000 (APV) is het dan ook verboden om een wrak op de weg te parkeren.

Daarnaast is er nu een Nota Handhavingsbeleid voertuigwrakken vastgesteld, waarin precies is vastgelegd wat er moet gebeuren wanneer er een wrak wordt aangetroffen. Deze nota gaat 22 december 2002 in werking.

In de toekomst kunt u een oranje sticker op een voertuig aantreffen met de waarschuwing dat dit voertuig als wrak wordt aangemerkt en verwijderd moet worden. Als er een eigenaar te achterhalen valt dan wordt deze ook per brief gewaarschuwd. Indien de eigenaar het wrak niet zelf weghaalt dan wordt dat op last van de gemeente gedaan. Voor zover mogelijk worden de kosten op de eigenaar verhaald. Daarnaast krijgt deze nog een boete wegens overtreding van de APV.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling verkeer groen & infrastructuur van de gemeente, of met het wijkteam Uithoorn van de regiopolitie.

De tekst van de nota is opgenomen in de rubriek `downloads'