Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 30-12-2002 10.00 uur Berichten van maandagmorgen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Tot donderdagmiddag 16.00 uur wordt de persvoorlichting voor politie Drenthe gedaan door Dirk Neef.

Duopassagier naar ziekenhuis
HOOGEVEEN Bij een aanrijding op de kruising van de Melkweg met de Galeleilaan en De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen raakte zondagavond een 14 jr. meisje uit Nieuwlande gewond. Het meisje zat bij haar 54 jr. vader achter op de motor. Op de kruising sloeg een 37 jr. automobiliste uit Assen linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de tegemoetkomende motor. Het meisje werd met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. Haar vader raakte licht gewond aan een been en hand.

Teveel gedronken
ASSEN De politie hield zondagmiddag een 34 jr. man uit die plaats aan voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de Groningerstraat. Tijdens een controle door de politie bleek dat hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 455 ugls.

Vermoedelijke autodieven aangehouden
DE KIEL/ASSEN Op de Rolderstraat in De Kiel hield de politie zondagmiddag twee mannen van 18 en 21 jr. uit Assen aan. De mannen reden in een auto die gestolen bleek te zijn in Assen. De 21 jr. bestuurder is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Sieraden weg
ASSEN Uit en woning aan de Pelikaanstraat in Assen zijn zondag sieraden gestolen. Terwijl de bewoners niet thuis waren is er tussen 10.30 en 22.00 uur ingebroken. Men kwam binnen via de voordeur die niet op het nachtslot zat.

Autobrand
EMMEN Door nog onbekende oorzaak vloog in de nacht van zondag op maandag een auto in brand welke stond geparkeerd aan de Van Coevordenstraat in Emmen. Een buurtbewoonster ontdekte de brand en waarschuwde de brandweer. De hele voorzijde van de auto brandde uit. De auto is eigendom van een inwoner van Ede die op bezoek is in Emmen.