Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 30-12-2002 Mediaberichten maandag 30 december (10.30 uur)

LINN Verkeersongeluk

LINN Bij een verkeersongeluk op de Rijksweg (N271) is zondagmiddag om half drie een 75-jarige man uit Berg en Terblijt ernstig gewond geraakt. De man reed in zijn auto richting Roermond en raakte met zijn wiel in de berm. Daarop overcorrigeerde hij naar links, waarbij hij op de linkerweghelft terecht kwam. Daar kwam hij frontaal in botsing met een 35-jarige automobilist uit Roermond. De 75-jarige man raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Hij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De automobilist uit Roermond bleef ongedeerd. Diens bijrijder, een 27-jarige vrouw uit Roermond, die bovendien zwanger was, raakte gewond aan haar voet. Zij werd naar de Eerste Hulp in Roermond gebracht. De Rijksweg was enige tijd in beide richtingen afgesloten.

VENLO Aanhouding wegens bezit harddrugs

VENLO De politie heeft zondagavond drie mannen aangehouden op verdenking van harddrugsbezit. De drie waren gesignaleerd in een situatie, waarin het er op leek dat er in drugs werd gehandeld. De politie volgde hun auto na de transactie en hield de mannen staande op de Nijmeegseweg. Eén van de drie, een 27-jarige man uit Oberhausen (Dld.), bleek 9,9 gram cocaïne in zijn bezit te hebben. De andere twee hadden geen harddrugs bij zich. De 27-jarige man is ingesloten, de andere twee konden na verhoor weer worden vrijgelaten.

AFFERDEN Aanhouding na mishandeling en vernieling

AFFERDEN De politie heeft gisteravond rond half elf een beschonken 45-jarige man uit Duisburg (Dld.) aangehouden, nadat hij bij een cafetaria aan de Langstraat vernielingen zou hebben aangericht en de eigenaar zou hebben geslagen. De man had zich in de zaak misdragen en was daarop door de eigenaar buiten gezet. De verdachte sloeg de eigenaar in het gezicht en vernielde een ruit van de zaak. De politie wist de man even later aan te houden. Op het politiebureau in Gennep in afwachting van het transport naar de politiecel in Venlo, vernielde de verdachte in de oponthoudkamer de ruit van de confrontatiespiegel. Daarop werd de man veiligheidshalve geboeid en direct overgebracht naar Venlo. Voor beide zaken wordt procesverbaal opgemaakt.

NEDERWEERT Aanhouding na opstootje

NEDERWEERT De politie moest in de nacht van zondag op maandag in actie komen op de Brugstraat, toen daar een opstootje ontstond onder enkele jongeren. De agenten wisten een vechtpartij te voorkomen, door op tijd tussen twee vechtersbazen in te springen. Vervolgens hield de politie een 28-jarige man uit Helden aan, toen hij zich niet wilde verwijderen op verzoek van de politie. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een boete van 92 euro.

VENRAY Dronken spookrijder op A73

VENRAY Een dronken 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stetin (Pl.) reed vanochtend omstreeks 4.30 uur tegen het verkeer in op de A73, richting Venlo. Twee politieautos reden met zwaailichten hem tegemoet en blokkeerden en vertraagden op deze manier het verkeer richting Venray. Ter hoogte van de afslag bij Grubbenvorst wisten zij de Poolse spookrijder te stoppen en hem aan te houden. De chauffeur was even eerder bij een tankstation in Venray gesignaleerd. Een medewerker van het tankstation, die zag dat de man dronken was, waarschuwde de politie. Even later bleek dat de chauffeur als spookrijder over de A73 richting Venlo reed. De verdachte en de vrachtauto werden overgebracht naar het politiebureau in Venlo. Daar is de chauffeur onderworpen aan een ademtest. Hij blies 900 ugl, ruim vier maal de toegestane hoeveelheid. De chauffeur kreeg een rijverbod en is voor nader verhoor ingesloten.