Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Vechtpartij

HOUTEN In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 december heft een vechtpartij plaatsgevonden. Niemand wenste aangifte te doen.

Rond 04.55 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op Het Rond ter hoogte van het Kooikerseind. Politiemensen troffen op de kruising van Het Achterom met het Kooikerseind een groep van acht personen aan. De gemoederen waren zeer verhit en één van hen bleek zojuist met een staaf te zijn geslagen. Hij had daarbij een bebloed gezicht opgelopen. Hij weigerde echter alle hulp, wilde geen aangifte doen, wenste zijn personalia niet op te geven en niemand van de groep wilde iets met de politie te maken hebben. De jongeren stapten even later in de omgeving in enkele autos en zij reden weg.

Motorrijder onderuit

IJSSELSTEIN Op zondag 29 december raakte een motorrijder gewond bij een ongeval.

Rond 14.00 uur reed een 24-jarige motorrijder uit IJsselstein vanaf de Utrechtseweg linksaf de Beneluxweg op. Vermoedelijk door het natte wegdek gleed hij met de motor onderuit. Hij werd met een gebroken arm en schaafwonden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Inbraak

NIEUWEGEIN Op zondag 29 december is ingebroken bij een winkel. De inbreker verloor een gedeelte van de buit.

Rond 23.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op het raam van een winkel aan het Hoog Zandveld aan het bonken was. Terwijl politiemensen ter plaatse gingen, kregen zij de melding dat een verdachte met twee vuilniszakken bij de winkel vandaan rende. Nabij de winkel zagen zij de verdachte met twee vuilniszakken en een fiets lopen. Bij het zien van de politie liet de verdachte één vuilniszak vallen en ging er op de fiets vandoor. Ondanks een met meerdere eenheden in de omgeving ingesteld onderzoek werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Uit de winkel bleek een hoeveelheid rookwaar te zijn weggenomen. Een gedeelte daarvan werd in de vuilniszak aangetroffen die de verdachte had laten vallen. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.