Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Reddende engel

MIJDRECHT Op zondag 29 december meldde een vrouw dat op zaterdag de 28e haar tas ongemerkt was gestolen, maar vrijwel direct door een getuige werd terugbezorgd.

Op zaterdag rond 15.15 uur had de 55-jarige vrouw uit Mijdrecht op de Dorpsstraat geld gepind, haar tas met portemonnee in haar fietstas gestopt en fietste naar huis aan de Reiger. Plotseling hoorde zij hard getoeter en zag zij dat een rode personenauto achter haar reed. Vervolgens zag zij dat de bestuurder van deze auto zeer hard achteruit reed en probeerde een jongen op een fiets klem te rijden. Daarbij liet de fietser een tas vallen, waarbij de vrouw zag dat dit haar tas was. De jongen had kennelijk ongemerkt kans gezien de tas uit haar fietstas te stelen, maar werd daarbij betrapt door de automobilist. Dankzij deze reddende engel kon de vrouw met haar tas inclusief inhoud worden verenigd. Zij kon de politie niet de gegevens van de automobilist geven.

Onder invloed

MAARSSEN Op zondag 29 december zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Tussen 07.00 uur en 08.15 uur werd op alcohol gecontroleerd op de Zuilense Ring bij de afrit van de Snelweg A2 west. Een 34-jarige automobilist uit Soesterberg bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Bij dezelfde controle werd een 35-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,85 promille. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Auto in de brand

MONTFOORT Op zondag 29 december liep een auto door vermoedelijk brandstichting schade op.

Rond 19.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Baljuwstraat vuurwerk in een cabriolet terecht was gekomen en dat hij daardoor vlam had gevat. Ter plaatse bleek dat de kap van de sportwagen van een 29-jarige Montfoorter was vernield en dat er in het voertuig een brandje had gewoed. Of de brand door vuurwerk of door een andere oorzaak is ontstaan is nog onbekend. Het voertuig liep rook- en brandschade op en is door een takelbedrijf weggesleept. Door de Technische Recherche zal een onderzoek naar de oorzaak van de brand worden ingesteld.

Verkeerstwist

MAARSSEN Op zondag 29 december kregen twee automobilisten ruzie met elkaar.

Rond 19.15 uur reed een 22-jarige automobilist uit Maarssen over de Verbindingsweg. Naar zijn zeggen reed een andere automobilist zeer dicht achter hem en tikte hij daarom even zijn rem aan, zodat zijn remlichten oplichtten. Vervolgens haalde de andere automobilist hem in en sneed hem af, waarbij een aanrijding ontstond. Beide automobilisten stopten, waarna de andere automobilist naar de auto van de 22-jarige Maarssenaar liep. Hij probeerde diens portier te openen, maar toen dat niet lukte gaf hij een schop tegen het portier, waarna de 22-jarige man wegreed. Hij deed aangifte bij de politie. Politiemensen stelden aan de hand van het kenteken van de verdachte, een 40-jarige man uit Bilthoven, een onderzoek in. Hij werd echter niet in zijn woning aangetroffen.

Aan het eind van de avond meldde de 40-jarige man zich aan het politiebureau. Hij verklaarde dat niet hij op de Maarssenaar was ingereden, maar de Maarssenaar op hem. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Inbreker aangehouden
BREUKELEN In de nacht van zondag 29 op maandag 30 december werd een man aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Wilhelminastraat. Bij het ter plaatse komen, zagen politiemensen drie verdachten wegrennen. Politiemensen slaagden erin één van de verdachten op de Kanaadijk-Oost aan te houden. De verdachte, een 21-jarige man uit Zeist, werd naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.

Uit het pand was vermoedelijk een laptop weggenomen. Naar de twee andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.