Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-12-2002
1e Persbericht van maandag 30 december 2002

Berichten uit de regio

Geldrop: Inbraak in een woning
Zaterdagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Hooiland. Men kwam de woning binnen door via de brievenbus het slot open te maken. Uit de woning is een portemonnaie met 200 euro, een creditkaart en enkele pasjes, weggenomen.

Eersel: Eenzijdig ongeval met gewonde
Een 18-jarige automobilist uit Eersel is zondagmiddag omstreeks 14.50 uur, bij een eenzijdig ongeval op de Spijkertsedijk gewond geraakt. Het slachtoffer bestuurde een bestelauto en reed komende vanaf de richting Boksheide over de Spijkertsedijk. Na een bocht in de weg raakte de bestuurder, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij in een voor hem rechts liggende sloot. De brandweer en de ambulancebroeders hebben de man uit zijn auto gehaald en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Gewapende overval
Zondagavond omstreeks 23.00 uur is er een gewapende overval gepleegd op een bedrijf aan de Walvisstraat. De eigenaar was bezig met schoonmaken toen plotseling een man binnen kwam met een muts over zijn hoofd en een op een pistool gelijkend voorwerp in zijn handen. De overvaller richtte met het wapen op de eigenaar en eiste geld. In eerste instantie weigerde de eigenaar het geld te geven maar even later gaf hij hem een, tot nu toe onbekend bedrag aan papiergeld, uit de kassa. Hierop vertrok de overvaller in onbekende richting. De dader was een 1.70 1.80 cm lange getinte man met een slank postuur, die algemeen beschaafd Nederlands sprak en gekleed was in een zogenaamd bomberjack en een zwarte spijkerbroek. De politie verzoekt eventuele getuigen zich met hen in verbinding te stellen.

Eindhoven: Onder invloed
Een 39-jarige automobilist uit Best is vanmorgen om 00.22 uur op de Edisonstraat aangehouden. Een politiesurveillance zag de man slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,20 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Reusel: Aanhouding na mishandeling
Op de Wilhelminalaan is vanmorgen om 01.15 uur een 25-jarige inwoner van Udenhout aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, in een horecagelegenheid, een 21-jarige man uit Reusel bij de keel te hebben gegrepen en hem met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer had tegen de dader gezegd dat hij zijn vriendin met rust moest laten. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak in een bedrijf Vanmorgen om 03.30 uur is op de Kruisstraat een 21-jarige inwoner van Ottersum aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een bedrijf aan de Piazza. Men kwam het bedrijf binnen door vernieling van een raam aan de zijkant van het pand. In het bedrijf zijn enkele vitrines met een slagvoorwerp vernield. Er zijn een, tot nu toe onbekend, aantal sieraden weggenomen. De aangehouden verdachte is vanmorgen om 09.30 uur in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze zaak.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen vrijdagavond 18.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan het Montgomeryplein. Men kwam binnen door aan de achterzijde van het pand een hek en een ruit te vernielen. Uit het pand zijn een computer met randapparatuur, een fax en twee weegschalen, weggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Cavallilaan is tussen zondagavond 23.00 uur en maandagmorgen 08.30 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken YT-82-DL, weggenomen.