Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-12-2002 Persbericht bejaarde vrouw in woning overvallen (HP 15.30) Maandag 30 december 2002

Susteren, bejaarde vrouw in woning overvallen.
Maandagmorgen 30 december 2002 is een 73 jarige inwoonster van Susteren vrij ernstig gewond geraakt bij een overval in haar woning aan de Marktstraat te Susteren. Zij werd met een schedelbreuk opgenomen in het ziekenhuis.
Vermoedelijk tussen 05.00 en 07.00 uur vond de overval in de woning plaats. Het slachtoffer werd wakker door een geluid in haar slaapkamer en trof daar een onbekende man aan. Deze man sloeg het slachtoffer met een onbekend voorwerp op het hoofd waardoor zij een hevig bloedende hoofdwond opliep. Zij werd gedwongen geld (onbekend hoeveel) af te geven alsmede haar bankpas. Het slachtoffer belde na de overval zelf het alarmnummer 112.
Meteen na het aantreffen van het hevig bloedende slachtoffer werd door de politie een groot onderzoek gestart. Na het verlenen van eerste hulp in haar woning werd het slachtoffer met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar zij werd geopereerd. Zij heeft een schedelbreuk en een hersenschudding opgelopen en diende voor observatie en verder herstel opgenomen te worden. Bij een uitgebreid onderzoek in de omgeving meteen na het bekend worden van de overval werden twee speurhonden van de politie ingezet. Echter een overvaller werd daarbij niet meer aangetroffen. De technische recherche is meteen begonnen met een eerste onderzoek in de woning.
Vermoedelijk is de overval gepleegd door één dader. Dit zou volgens verklaring van het slachtoffer een lange smalle donkere man zijn geweest. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die vanmorgen tussen 05.00 en 07.00 uur in de omgeving van de Markstraat te Susteren iets opgevallen is dat betrekking kan hebben op de overval. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van de politie te Sittard op het telefoonnummer 0900-8844.