Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 30-12-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE DIEFSTAL UIT SCHUUR AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De politie hield zondagavond een 22-jarige Bosschenaar in zijn woning aan. De man wordt er van verdacht eerder die avond betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een schuur aan de Echternachstraat in `s-Hertogenbosch. Getuigen hoorden gerommel in één van de schuurtjes en gingen poolshoogte nemen. Ze zagen nog net drie mannen wegrennen en belde de politie. Eén van de mannen rende zijn woning verderop in de wijk in. Dit werd door een getuige gezien. De gewaarschuwde politie kon de verdachte daar aanhouden. In de schuur achter de woning van de verdachte werd een scooter aangetroffen die vermoedelijk uit een schuur in de Echternachstraat was ontvreemd. De Bosschenaar is voor verder onderzoek ingesloten. De politie is nog opzoek naar de andere verdachten.

HUISELIJK GEWELD, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 59-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn vrouw mishandeld te hebben. Zijn vrouw deed aangifte bij de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

VUURWERK IN BESLAG GENOMEN, `s-Hertogenbosch

Maandagochtend heeft de politie bij een routine controle van een vuurwerkverkooppunt in de Vughterstraat in `s-Hertogenbosch ruim 1000 kilo consumentenvuurwerk in beslaggenomen. De bedrijfsleider, een 47-jarige Bosschenaar, is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Tijdens de controle, die de politie in samenwerking met controleurs van de gemeente `s-Hertogenbosch uitvoerde, bleek de aanwezige hoeveelheid vuurwerk bij het verkooppunt niet overeen te komen met de hoeveelheid die vermeld stond in de administratie. Na onderzoek werd vuurwerk aangetroffen in een pand verderop in de Vughterstraat. Voor opslag in deze ruimte was geen vergunning verleend. Het vuurwerk is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd.