Politie Zaanstreek-waterland

14:09 29-DEC-02
LOC: OOSTZAAN, A8

Mannen aangehouden voor bedreiging
Een 16-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Zaandam werden aangehouden voor een bedreiging met een vuurwapen van een automobilist in Zaandam en op de A10. Zij reden met hun auto achter de auto van het slachtoffer en zouden diverse malen met een vuurwapen een snijdende beweging over hun keel hebben gemaakt. Zij stopten de achtervolging nadat zij door de Coentunnel waren gereden. Het slachtoffer belde de politie, die de auto van de verdachten in Poelenburg signaleerde. Nadat de auto was gestopt, ontstond een vechtpartij tussen de agenten, die de verdachten wilden aanhouden. Ter plaatse kwamen familieleden de verdachten te hulp. Bovendien werd één van de verdachten zodanig agressief, dat de agenten pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Nadat meerdere agenten waren gearriveerd konden beiden verdachten worden geboeid en naar het bureau gebracht. De auto werd in beslaggenomen. Bij fouillering van de verdachten, alsmede na onderzoek in de auto, werden een stroomstootwapen, twee sokken, een deegroller en drie verschillende soorten messen aangetroffen en in beslaggenomen. Er werd geen vuurwapen gevonden. Beide mannen en het slachtoffer bleken familie van elkaar. In de familie was de avond tevoren een massale vechtpartij ontstaan bij een feest. De achtervolging en bedreiging bleek daar een gevolg van te zijn. Beide mannen werden na verhoor weer heengezonden. Tegen hen zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


**
14:17 29-DEC-02
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Automobilist gewond na slippartij
Een 32-jarige automobilist uit Purmerend werd met nekklachten naar het Waterland ziekenhuis gebracht, nadat hij met zijn auto was geslipt. De man reed op de oprit van de A7, komende uit de richting van de N244. Vermoedelijk door olie op het wegdek slipte zijn auto en kwam tegen een lantaarnpaal in de berm van de weg terecht. Het is nog onbekend, hoe de olie op het wegdek terechtkwam. Rijkswaterstaat heeft ter plaatse zand gestrooid.


**
20:31 29-DEC-02
LOC: ZAANDAM, KOPERMOLENSTRAAT

Inbraak woning
Afgelopen zondagmiddag werd ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door een raam van de keuken aan de achterzijde te forceren met vermoedelijk een schroevendraaier. Vervolgens heeft men de hele woning doorzocht. Er werden een videorecorder, een videocamera en een doos met gouden en zilveren sieraden gestolen.


**
21:43 29-DEC-02
LOC: LANDSMEER, DR MARTIN LUTHER KINGSTRAAT

Auto gestolen
In de nacht of ochtend van zaterdag op zondag werd een personenauto gestolen. Het betreft een bruine Ford Escort met het kenteken RL-YK-27. De auto rechter voorportier van de auto heeft deukschade.


**

06:47 30-DEC-02
LOC: MONNICKENDAM, PIEREBAAN

Ernstig oogletsel door vuurwerk
Een 12-jarige jongen uit Monnickendam werd in het VU ziekenhuis in Amsterdam opgenomen, nadat hij een vuurbal van een romeinse kaars in zijn linkeroog had gekregen. Voor ernstig oogletsel wordt gevreesd. Het slachtoffertje was met vriendjes vuurwerk aan het afsteken, waarbij zij rotjes naar elkaar gooiden. Daarbij stak één van de vriendjes een romeinse kaars aan, draaide zich om en richtte deze op het slachtoffertje. De jongen had er echter niet op gerekend, dat het slachtoffer dicht bij hem stond op zo'n 2,5 a 3 m afstand en kon de vuurbaan niet meer wijzigen, met het letsel als gevolg.


**

11:40 30-DEC-02
LOC: PURMEREND, EGSTRAAT

Veel schade bij inbraak woning
Vermoedelijk gisterenavond werd ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door een dakraam van een uitbouw te forceren. Een houten vloer en een bank liepen schade op, door de regen die door het open dakraam naar binnen kwam. Ook heeft men vermoedelijk de glasplaat van een salontafel bij het binnenklimmen van de woning vernield. De hele woning werd doorzocht. Er werd in ieder geval beeld- en geluidsapparatuur ontvreemd.


**
11:59 30-DEC-02
LOC: ZAANDAM, EBBEHOUT

Pakketten van koerier gestolen.
Uit de auto van een koerier werden vijf pakketten met onbekende inhoud gestolen. De chauffeur was een ander pakket aan het afleveren en had zijn bedrijfsauto afgesloten. Toen hij terugkwam was er een schuifdeur open en ontdekte hij de diefstal. Mogelijk dat de inzittenden van een witte bestelbus iets met de diefstal te maken hebben. Deze bus parkeerde vlak achter de koeriersauto en reed meteen weer weg, toen de chauffeur terugkwam. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met nummer 0900-8844.


**
13:03 30-DEC-02
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Overval op hotel
Bij de balie van een hotel kwam een man binnenlopen met een nylonkous over zijn hoofd en een wollen muts. Hij bedreigde de baliemedewerkster met een zwart vuurwapen, gaf haar een boodschappentas en gebood haar daarin al het geld te stoppen. De vrouw heeft daarop en nog onbekend aantal bankbiljetten in de tas gedaan en aan de overvaller gegeven. Deze verontschuldigde zich daarop, zei tegen haar dat het niet persoonlijk was bedoeld en wenste haar verder een prettige dag. Daarop verliet hij lopend het hotel in een onbekende richting. De gewaarschuwde politie heeft nog met alle beschikbare eenheden in de omgeving gezocht, doch de overvaller niet meer aangetroffen. Het betreft een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 m lang en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg een spijkerbroek en/of een spijkerjas en een wollen muts. De boodschappentas was van de Aldi. Tijdens de overval was deze tas binnenstebuiten gekeerd. Getuigen worden verzocht te bellen met telefoonnummer 0900-8844
**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-301202

19:00- 21:00 28-DEC-02
ZAANSTAD, MEERDERE LOCATIES
Rijbewijs kwijt door alcoholgebruik
Zaterdagavond hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam op meerdere locaties in Zaanstad een alcoholcontrole. Op de Provincialeweg in Zaandam werd een 52-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden. Met een alcoholgehalte van 770 ug/l had de man de toegestane hoeveelheid (220 ug/l) wel zeer ruim overschreden. De man kon dan ook zijn rijbewijs inleveren. Op de Zuiderhoofdstraat in Krommenie werd een 53-jarige man uit Assendelft mee naar het politiebureau genomen omdat de blaastest op straat aangaf dat er vermoedelijk teveel alcohol in het spel was. De ademanalyse op het bureau wees uit dat dit inderdaad het geval was. De uitkomst van 525 ug/l leverde de man een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur op. Tijdens de controle werden in totaal 133 bestuurders gecontroleerd. Ook ontving een bromfietspassagier een boete van ¤40,00 voor het niet dragen van een helm.

LANDSMEER, ZUIDEINDE
Drankrijders
Op het Zuideinde in Landsmeer werden zaterdagavond en nacht 227 bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Voor twee bestuurders gaf de uitkomst van de blaastest aan dat zij vermoedelijk teveel alcohol in hun bloed hadden. Op het politiebureau bleek dat dit inderdaad het geval was. Een van de twee, een 31-jarige man uit Amsterdam, had het hoogste alcoholgehalte, hij had meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed (560 ug/l). Hij kreeg een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Het scheelde weinig of de man had zijn rijbewijs mogen inleveren (vanaf 570 ug/l). Ook bestuurders die zaterdagavond, tussen 18:30 en 20:00 uur, over de Verzetslaan in Purmerend reden werden op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van de 93 automobilisten had (teveel) gedronken. Ook op de Zuiddijk in de Zuidoost Beemster mochten alle bestuurders (57) na controle weer snel doorrijden.

ASSENDELFT, PROVINCIALE WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN Een op de vijf bestuurders te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) reed zaterdagochtend één op de vijf bestuurders te hard. De controle duurde van negen uur tot half een. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 80 km per uur. Het verkeer in beide richtingen werd gecontroleerd.

EINDE

---