Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten Bergen op Zoom

Bergen op Zoom:maandag 30 december 2002

STEENBERGEN

Politie houdt drie jongeren aan

Zaterdagavond is een drietal jongeren op de Oudlandsestraat in Steenbergen door de politie betrapt bij het ontsteken van vuurwerk. De twee veertienjarige en één dertienjarige inwoners uit Steenbergen zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Wederom jongen aangehouden

Dezelfde avond is een veertienjarige jongeman uit Dinteloord doorverwezen naar HALT. Dit keer was er geen sprake van het afsteken van vuurwerk. De jongen vernielde een op de Havenweg staande prullenbak en gooide deze in het water.

Inbraak Steenbergen
Zondagavond omstreeks 19.10 uur vond er een inbraak plaats bij een bedrijf gelegen aan de Drukkerij in Steenbergen. Bij deze inbraak werd met grof geweld de toegang verschaft tot het pand. Uit het pand zijn een aantal computers weggenomen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

BERGEN OP ZOOM ZUID

Vrachtwagen gekanteld A58

Maandagmiddag omstreeks 12.45 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A58 tussen de afslag Bergen op Zoom Zuid en Hoogerheide. Een vrachtwagencombinatie, met als bestuurder een 41-jarige inwoner uit Oude-Tonge, reed over de zuidbaan in de richting van Vlissingen toen hij klapband kreeg. Hierdoor raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De vrachtwagencombinatie reed vervolgens door de vangrail en kantelde in zijn geheel. De Rijksweg A58 in noordelijke en zuidelijke richting raakte hierdoor volledig gestremd. De vrachtwagenchauffeur moest met lichte verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten. Doordat de overige weggebruikers oplettend waren en het op het moment van het ongeval niet erg druk was op de Rijksweg konden verdere ernstige ongelukken worden voorkomen. De vrachtwagencombinatie was geladen met polyethylene(kunstof) korrels die niet gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Door het ongeval ontstond een kilometerslange file vanuit de richting Vlissingen. Het verkeer vanuit de richting Roosendaal kon over de vluchtstrook verder worden geleid. Door Rijkswaterstaat is een grote wegomleiding aangebracht. Het verkeer vanuit de richting Vlissingen kan via de Ring Antwerpen en richting Tholen zijn weg vervolgen. Op het moment van het schrijven van het persbericht is de brandweer in samenwerking met een takelwagenbedrijf nog steeds doende met het wegtakelden van de vrachtwagen. Vermoedelijk kan de Rijksweg aan het begin van de avond weer worden vrijgegeven.

Hennepkwekerij

Naar aanleiding van een melding van een stroomstoring is zondagnacht door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij is aangetroffen in een woning aan de Populierenlaan in Bergen op zoom. In totaal zijn een 600-tal planten aangetroffen en daarbij behorende apparatuur. In overleg met justitie zijn alle planten vernietigd en alle apparatuur is inbeslaggenomen. De hoofdbewoner van het pand, een 28-jarige man is door de politie aangehouden en ingesloten voor verder verhoor. Een 25-jarige inwoonster uit Bergen op zoom is tevens aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

HALDERBERGE
Diefstal telefoon
Vanuit een sportcomplex aan de Eikenlaan in Oudenbosch is afgelopen weekend een mobiele telefoon weggenomen. De mobiele telefoon zat in de binnenzak van een jas die in de kleedkamers hing.

Diefstal auto-onderdelen

Op 28 december 2002 ontdekte een inwoner uit Hoeven dat er auto-onderdelen van zijn auto waren weggenomen. De dader(s) had het voorzien op de voorbumper en de stootrubbers van zijn personenauto. De dader(s) heeft ook getracht de achterbumper weg te nemen, maar dit gelukte uiteindelijk niet. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.
Ook in Bosschenhoofd is iemand op zoek geweest naar auto-onderdelen. Van een personenauto die geparkeerd stond op de Wilhelminastraat werd de motorkap van een personenauto weggenomen.

Controle vuurwerkadressen

Op maandag 30 december 2002 is de regionale milieudienst in samenwerking met de politie wederom actief geweest met de controle van vuurwerk verkoopadressen. Bij deze controle bleek alles in orde.

RUCPHEN
Openlijke geweldpleging
Een lichte aanrijding is zondagavond omstreeks 20.30 uur uitgelopen op een massale vechtpartij. Een bus, met daarin een 15-tal inzittenden en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. Hierbij ontstond licht schade aan de personenauto. Wat de oorzaak is van de aanrijding is op dit moment nog niet bekend. Toen de bestuurder van de personenauto uitstapte en kontakt wilde maken met de buschauffeur kwam plotseling de 15-tal inzittenden uit de bus en ontstond er een massale vechtpartij. Een andere personenauto met daarin een tweetal inzittenden stopte vervolgens bij de vechtpartij waarna over en weer klappen vielen. Inmiddels is door de politie in Rucphen een viertal aangiften van mishandeling opgenomen. De oorzaak van de openlijke geweldpleging is niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in. De inzittende van de bus zijn allen afkomstig uit Etten-Leur. De inzittenden van de twee personenauto`s zijn afkomstig uit Rucphen. De politie is op zoek naar getuige van de mishandeling.

ROOSENDAAL CENTRUM

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

Zondagmiddag is in de wijk Westrand in Roosendaal een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een oplettende getuige had gezien dat de verdachte in een auto zat waarvan de ramen waren vernield. Doordat de getuige een goed signalement aan de politie opgaf kon de verdachte kort daarop worden aangehouden. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan bij de politie. Die middag is tevens aangifte gedaan door een andere eigenaar van een auto. De politie onderzoekt op dit moment of de verdachte ook in deze auto heeft ingebroken. In de kleding van verdachte trof de politie tijdens de fouillering goederen aan van een van de aangevers. De man zal morgen voor de rechter moeten verschijnen.

Bron: Nicolette Bovenhorst