Politie Midden- en West Brabant

Brandstichtingen in Tilburgse binnenstad

Tilburg, 30 december 2002

TILBURG - Vanmiddag werd er op drie plaatsen in de Tilburgse binnenstad brand gesticht. Rond de klok van halfdrie zag een 27-jarige vrouw uit Raamsdonkveer dat haar auto die in de garage Heuvelpoort (8e verdieping) geparkeerd stond in brand stond. De Tilburgse brandweer die terplaatse kwam om het vuur te blussen stelde vast dat de brand vermoedelijk was ontstaan door lijm over de motorkap van de auto te gooien en deze in brand te steken. Kinderen die getuige van de brandstichting waren wisten de politie te vertellen dat de brand door twee nog onbekende mannen was gepleegd. Een van hen zou een hanenkam hebben terwijl de tweede brandstichter stekeltjes haar had.

TILBURG - Rond tien voor halfzes moest de Tilburgse brandweer uitrukken naar een brand in een kledingzaak aan de Heuvelstraat. Tot nu toe onbekende(n) hadden in de kledingzaak kans gezien om op de eerste verdieping een kledingrek in brand te steken. Personeel van de winkel heeft de brand, die met een flinke rookontwikkeling gepaard ging, zelf kunnen blussen. De gehele eerste verdieping van de winkel was met rook gevuld. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

TILBURG - Even voor zes uur werd op identieke wijze als in de Heuvelstraat brand gesticht in een winkel (kleding- en schoenenzaak) aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Ook hier bleef de schade beperkt en ontbreekt van de daders ieder spoor.

Bron: Carel Bouman