Politie Hollands Midden

Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 december 2002
·

Auto in brand gestoken Hoogmade
Onbekenden staken op maandag 30 december rond 23.30 uur op een parkeerterrein nabij de sportvelden aan de Doespolderweg een auto in de brand. De Citroën brandde geheel uit. De brandweer bluste het vuur. Het is nog niet bekend van wie de auto is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Hazerswoude-dorp
In de ochtend van maandag 30 december werd er ingebroken in een woning aan de Mozartlaan. Het is nog niet bekend hoe de dader wist binnen te komen. Uit de woning zijn sieraden, een mobiele telefoon, een portemonnee, een rijbewijs en een bankpasje gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding personenauto's, politie zoekt getuigen Alphen aan den Rijn
Op zondag 29 december omstreeks 14.45 uur vond op de hefbrug, kruising Steekterweg/Oostkanaalweg, een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Omdat de precieze toedracht nog onduidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Een 64-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Goudse Schouw in de richting van Bodegraven. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 28-jarige automobilist uit Wateringen. Deze reed over de Oostkanaalweg in de richting van Boskoop. Er vielen geen gewonden. Beide voertuigen liepen schade op aan de voorzijde. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Aanrijding Leiden
Op het fietspad langs de Wassenaarseweg ontstond op maandag 30 december rond 18.30 uur een aanrijding tussen een 59-jarige fietster uit Oegstgeest en een 19-jarige bromfietser uit Katwijk. De vrouw uit Oegstgeest is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond nadat de bromfietser een voor hem rijdende skelter inhaalde. Op dat moment naderde de vrouw op de fiets.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op dinsdag 31 december rond 02.50 uur op de Morsstraat een 33-jarige automobilist uit Leiden aan. De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol te zijn. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich met geweld tegen de agenten. Met assistentie wist de politie de man in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau. De verdachte weigerde verder elke medewerking waaronder een ademanalyse. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Ook maakt de politie proces-verbaal op tegen de verdachte.

Vechtpartij Leiden
In een café aan de Korevaarstraat ontstond op maandag 30 december rond 21.50 uur onenigheid tussen twee bezoekers. Uiteindelijk moest een 37-jarige man uit Leiden het ontgelden. Met een asbak en een glas werd hij verwond aan het hoofd. Het slachtoffer moest zich voor zijn verwondingen in het LUMC laten behandelen. De nog onbekende geweldpleger werd door een aantal andere bezoekers uit het café gezet. Hij beloofde terug te komen. Rond 22.15 uur kwam hij dit vermoedelijk ook met een aantal andere mannen. Zij sloegen de ruiten van het café in en mishandelden een 49-jarige man uit Leiden en nog een man uit Leiden waarvan de leeftijd nog niet bekend is. Beide mannen moesten zich laten behandelen in het LUMC. De aanvallers vertrokken even snel als ze gekomen waren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Voorschoten
In de late middag of vroege avond van maandag 30 december werd er ingebroken in een woning aan de G. De Wittplantsoen. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Vooralsnog worden er sieraden en een paspoort vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Boskoop
In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 december werd er ingebroken in een woning aan de Babsloot. Om binnen te komen werden gaatjes in een raamsponning geboord en vervolgens via de gaatjes de sluitboompjes van het raam ontsloten. De bewoners werden wakker van de dichtslaande deur. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Gouda
In de middag of vroege avond van maandag 30 december werd er ingebroken in een woning aan de F.W. Reitzstraat. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 december werd er ingebroken in een woning aan de Prins Hendrikstraat. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe hier de inbreker binnen wist te komen. Uit de woning is een kluisje met daarin sieraden en geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Waddinxveen
In de nacht van zondag 29 op maandag 30 december werd er ingebroken in een woning aan de Sterrenlaan en de Centauri. Om binnen te komen werden gaatjes in een kozijn van een raam geboord om daarna via de gaatjes de sluitboompjes van het raam te ontsluiten. Uit de woningen zijn een mobiele telefoon, een horloge en autosleutels gestolen. Met deze gestolen autosleutels werd een buiten geparkeerde auto, een Jaquar van het X-type, gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.