Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 31-12-2002
Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Dinsdag 31 december 2002 (JK-13.00 uur)

Vuurwerkoverlast
Maandag 30 december kwamen bij de politie in de Oostelijke Mijnstreek tientallen meldingen binnen van vuurwerkoverlast. In totaal werden achtentwintig keer processen-verbaal gemaakt waarbij het nog aanwezige vuurwerk in beslag genomen werd. In Kerkrade werd zeven, in Landgraaf een, in Heerlen twaalf, in Hoensbroek drie en in Brunssum vijf keer bekeurd. De leeftijd van de verdachten varieerde tussen de 8 en 16 jaar. Bureau HALT zal geïnformeerd worden voor het ondergaan van een alternatieve straf.

Kerkrade; relationele problemen
Maandag 30 december hield de politie in een woning aan de Erensteinerstraat in Kerkrade om 13.00 uur een 23-jarige man uit Kerkrade aan. Hij wordt ervan verdacht kort voor zijn aanhouding op de Koestraat in Kerkrade de auto van een 21-jarige Kerkradenaar vernield te hebben en de man daarna met een ijzeren staaf mishandeld te hebben. Hierna vluchtte de verdachte naar een woning aan de Erensteinerstraat en bedreigde daar zijn 21-jarige ex-vriendin met een mes. Relationele problemen blijken mogelijk de oorzaak van een en ander te zijn. De verdachte is ingesloten.

Hoensbroek; vernielingen
Maandag 30 december werd aangifte gedaan van een groot aantal vernielingen aan zeven geparkeerde vrachtauto`s op een bedrijventerrein aan de Handelsstraat in Hoensbroek. Een en ander moet gepleegd zijn tussen 20 en 30 december. De vernielingen bestonden uit het kapot steken van radiateurs en het opensnijden van dekzeilen. Ook werd nog uit een tank ongeveer 800 liter diesel gestolen.
Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.