Gemeente Uithoorn

BESLUITEN B&W

In hun vergadering van 24 en 31 december jl. hebben burgemeester en wethouders o.a. het volgend besloten:


* voor 2003 op grond van de Verordening winkeltijden Uithoorn 1996 te besluiten voor de volgende zon- en feestdagen ontheffing te verlenen voor het verbod op de openstelling: wijkgebonden: 21 december: dorpscentrum; 9, 16 en 23 maart en 13 april: Zijdelwaardplein (incl. bedrijventerrein). gehele gemeente: zondag 16 februari, maandag 21 april, zondag 25 mei en zondag 2 november.

* in te stemmen met de verkoop van een extra strook grond bij de 20 jongerenwoning in het Burgmeester Kootpark.
* voor de haakse parkeerplaatsen op Drechtdijk en Kerklaan, tussen Kwakelsepad/Boterdijk en de panden Kerklaan 16 en Drechtdijk 17 een parkeerschijfzone in te stellen die geldt van maandag t/m zaterdag van 9-18 uur; vast te stellen dat op de Kerklaan aan de kant van de winkels maximaal een half uur geparkeerd mag worden en dat op Drechtdijk aan de kant van restaurant Leenders voor onbepaalde tijd geparkeerd mag worden.

* Op de parallelweg voor de winkelgalerij aan de Prinses Christinalaan een parkeerschijf in te stellen die geldt van maandag t/m zaterdag van 9-18 uur en voor alle parkeerplaatsen op deze parallelweg de maximale parkeerduur vast te stellen op 1 uur.
* Kennis te nemen van de aanscherping van het honden- en kattenbesluit en de vergoeding aan de dierenbescherming te stellen op ¤ 0,25 per inwoner per jaar, zijnde ¤ 6.680.
* In te stemmen met de naar aanleiding van de inspraak aangepaste tekeningen voor de inrichting van een speellandschap in de groenzone tussen Meerwijk-Oost en West; de herinrichting van 10 speellocaties en de optimalisering van 2 speelplekken.
* aan de heer Vlietman tijdelijke vergunning te verlenen voor buitenschoolse opvang de Speelinn, gevestigd in basisschool Toermalijn in De Kwakel voor een groep van maximaal 20 kinderen.
* In te stemmen met de jaarrekening 2001 van Stichting De Visser en de subsidie 2001 definitief vast te stellen op f. 470.375.