Ingezonden persbericht

Mega Dance the next

GRONINGEN, 20021024 -- Tijdens de jaarwisseling zal voor de 10e keer de jaarlijkse MEGA DANCE worden georgani-seerd in de MartiniPlaza te Groningen. Het feest begint om 00.30 uur en zal duren tot 07.00 uur.

Mega Dance the next generetion is terecht het motto van dit jaar. Het management-team is uitgebreid met Miranda, Jan en Albert-Jan. Zij zijn allen rond de twintig en waren al jaren betrokken bij de organisatie van de MD. Het oude team is alleen op de achtergrond aanwezig,. De invulling, organisatie en uitvoering liggen geheel bij de nieuwe ploeg. Zij hebben duidelijk grootse plannen met het feest en vullen elkaar goed aan. Albert-Jan en Miranda zijn in het dagelijks leven ook al een team. Albert-Jan was al vanaf het eerste uur betrokken bij de realisering van de vorige editie's. Hij had hierbij een grote inbreng bij technische uitvoering. Albert-Jan en Miranda hebben elkaar voor de eerste keer leren kennen op het Pink Pop Festival in Landgraaf. Al gauw bleek dat ze dezelfde interesses hadden. Intussen hebben zij al enkele maanden een dochter en leven twee jaar samen. Jan 18 jaar had al op zeer jonge leeftijd een grote interesse voor muziek. Kwam als Roadie op de Mega Dance binnen en was al gauw een van de stuwende krachten in de organisatie. Dankzij de extra subsidie van de gemeentelijke werkgroep Oud en Nieuw, kunnen dit jaar zijn vele vernieuwende ideeën eindelijk gerealiseerd worden.

De Mega Dance wordt uitgebreid met de grootste Skihut van Nederland. De R & B krijgt een subtropisch karakter compleet met strand, palmen en terrassen. De grote zaal krijgt dit jaar een extra impuls door PT techniek uit Amsterdam. Deze zal de zaal behangen met licht en geluid. OOG radio on tour, vorig jaar nog als opvulling in de entree, krijgt een eigen zaal, hier zal een eigen underground atmosfeer worden gecreëerd. Ook de Chill-out zal worden uitgebreid met een cocktailbar en aangekleed met div. decoratie's. Als extra ontspanningsmogelijkheid is er in de Chill-out een kermisattractie.

De muzikale invulling ziet er als volgt uit. In de grote zaal wordt commercieel gedraaid Top40, populaire trance en dance. R & B zaal; out of the ghetto R & B from A to Z. In de Skihut; Harry's One Man Showband, Aprés Ski en Biertje. Zaal OOG radio on tour; hardcore, old school etc.

Het feest begint om 00,30 uur, zestien Dj's, drie Lj's, 12 danseressen en Life-optredens maken van deze nacht een strak feest. De entree in de voorverkoop is ¤ 15,00 aan de zaal ¤ 5,00 meer. De entreeprijs is zo laag omdat de gemeente dit evenement subsidieert met als doel massaal de jongeren van de straat houden. Kaarten kunnen vanaf 1 december gekocht worden in de stad Groningen bij Plato, Hemmes, Homan, VVV-Groningen, de Martinihal en natuurlijk de avond zelf aan de deur.

Vanaf 00.30 uur rijden er vele bussen tussen de verschillende wijken en de Martinihal. De volgende opstapplaatsen zijn er; Vinkhuizen: Halte Goudlaan/Siersteenlaan,
Beijum: Halte postkantoor Stoepemaheerd,
Winkelcentrum Lewenborg: Halte Leizijde,
Winkelcentrum Paddepoel: Halte Trefkoel/Zonnelaan, Oosterpark: Halte Wielewaalplein/Zaagmuldersweg,
Korrewegwijk: Halte Floresstraat/Mandoerastraat,
Hoogkerk: Halte Zuiderweg/Fabriekslaan (AH) en Halte Jan Ensinghlaan (Golff) In het Centrum: Halte Grote Markt.
Het vervoer naar de Martinihal en terug is gratis.

www.megadance-groningen.nl



Ingezonden persbericht