Ingezonden persbericht

Inspirerende terugblik met helden uit De Wandeling

Speciale uitzending aan begin nieuwe jaar

HILVERSUM, 20021223 -- De KRO heeft op 22 december 365 eigentijdse helden gepresenteerd. Kijkers hebben de 'Held van 2002' gekozen. Maar liefst 30 mensen die eerder hun verhaal in KRO De Wandeling hebben verteld staan met hun foto op de grote poster die de KRO heeft uitgegeven.

In deze eerste aflevering van 2003 een inspirerende terugblik op vijf jaar KRO De Wandeling. Zes van de dertig helden passeren met een fragment uit hun verhaal nog één keer de revue. Phil Bosmans, oprichter van de Bond Zonder Naam en schrijver van vele boeken met optimistische levenswijsheid, was de allereerste gast in KRO De Wandeling. Met Piet Spijkers ging toenmalig presentatrice Maritte Braspenning naar de Oekraïne om het ziekenhuis te bezoeken waar hij zich volledig voor inzet. En Elke van Eycken gaat regelmatig met kankerpatiëntjes op kamp. Zelf is ze onlangs genezen verklaard, enkele jaren daarvoor kreeg zij ook de gevreesde diagnose te horen. Verder komen Laurens Umans als bisschop Oscar Romero, de kamikazepiloot Masamichi Shida en Sander de Kramer, Rotterdammer van het Jaar 2001, aan het woord.

KRO De Wandeling start met deze speciale uitzending een nieuwe seizoen, waarin presentatrice Lucette Verboven samen met mensen die hun hart volgen het Noaberpad naar Nijmegen gaat lopen. In deze historische Keizer Karelstad aan de Waal wordt dan in mei het jubileumseizoen met een grote KRO Wandeldag afgesloten.

KRO De Wandeling, vrijdag 3 januari 16.30 uur (HH. op zondag 5 januari 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.



Ingezonden persbericht