Politie Zaanstreek-waterland

15:21 02-JAN-03
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER
Overlast door gesprongen waterleiding
Tussen het Zuiderpad en de Wouter Sluislaan is gistermiddag een waterleiding gesprongen. De waterleiding werd beschadigd doordat een volwassen boom, inclusief een groot deel van de berm, de sloot in zakte. Het water spoot met grote kracht uit de leiding. De politie zette een deel van de weg af. Enige tijd daarna kon de waterleiding worden afgesloten. Nadat de sloot was leeggepompt, kon worden begonnen met het herstel van de leiding. Er ontstond wateroverlast bij een nabijgelegen automobielbedrijf doordat het weggepompte water niet snel genoeg kon worden afgevoerd. Vermoedelijk is er ook een telefoonleiding gebroken.

15:47 02-JAN-03
loc.:MONNICKENDAM, 'T SPIL
Vernieling openbare bibliotheek
Afgelopen weekend is een ruit van de openbare bibliotheek in Monnickendam vernield. Tevens werd een stuk vuurwerk in de brievenbus gegooid, waardoor brandschade aan het tapijt ontstond.

16:35 02-JAN-03
loc.: MONNICKENDAM, ORANJESTRAAT
Inbraak en vernieling horecabedrijf
Woensdagochtend is er ingebroken in een horecabedrijf in Monnickendam. Na het ingooien van meerdere ramen werd bijna de gehele inboedel weggenomen: twee kassa's, een totaalbedrag van 1650 Euro, tientallen flessen sterke drank, enkele honderden blikjes frisdrank en een aantal dozen snoep. Bij de inbraak zijn meerdere ruiten en de lichtbak aan de gevel vernield. Binnen is de koelkast vernield en ontstond brandschade door vuurwerk.

20:18 02-JAN-03
loc.: LANDSMEER, VAN BEEKSTRAAT
Gaslek onder wegdek
In de Van Beekstraat is gisteravond onder het wegdek een gaslek ontstaan. De politie zette de straat af. Het probleem kon rond middernacht door een gasbedrijf worden verholpen.

20:46 02-JAN-03
loc.: KWADIJK, KWADIJK
Inbraak: deur met grof geweld geforceerd
Bij een inbraak in een woning in Kwadijk zijn sierraden buitgemaakt. Hierbij is de voordeur van het pand met grof geweld geforceerd en werd de gehele woning doorzocht. De politie stelde een buurtonderzoek in. De inbraak vond plaats tussen 13.00 en 20.45 uur. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met nummer 0900-8844.

21:01 02-JAN-03
loc.: ZAANDAM, KLAUWERSHOEK
Potloodventer aangehouden
De politie heeft een 39-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het plegen van openbare schennis. De potloodventer heeft in de omgeving van de Zuiddijk en de Klauwershoek meerdere personen lastig gevallen.

22:05 02-JAN-03
loc.: ZAANDAM, DE WEER
Inbraak in scholengemeenschap
Bij een inbraak in een scholengemeenschap is een computerkast ontvreemd. Het raam naast de toegangsdeur werd ingegooid. Ook in de hal en op de tweede etage werden ramen ingegooid. Tevens zijn er computers en monitoren vernield.

22:46 02-JAN-03
loc.: ZAANDAM, OOSTZIJDE
Computers gestolen uit bedrijfspand
Uit een bedrijf aan de oostzijde in Zaandam zijn twee computers gestolen. De verdachten zijn waarschijnlijk via de achterzijde het terrein opgekomen om vervolgens via een ingeslagen ruit het pand te betreden.

08:40 03-JAN-03
loc.: PURMEREND, VLASSTRAAT
Inbraak
Onbekenden ontvreemdden een videocamera, een fotocamera en een spelcomputer uit een woning aan de Vlasstraat. Men betrad de woning vanuit de tuin aan de achterzijde door een raam te forceren. Een buurtonderzoek is ingesteld.

10:13 03-JAN-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Zakkenrollerij
Een 57-jarige Zaandamse is op de Gedempte gracht het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Haar portemonnee werd uit haar tas genomen. Naast een geldbedrag raakte de vrouw een giropas en haar rijbewijs kwijt.

11:44 03-JAN-03
loc.: EDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN
Jongens steken vuurwerk af in bibliotheek
Een aantal jongens stak op maandag 30 december vuurwerk af in het pand van de openbare bibliotheek in Edam. Door hun actie liep het tapijt brandschade op. Vermoedelijk zijn de knapen tevens verantwoordelijk voor vernielingen aan een aantal ramen van de toegangshal van de bibliotheek. Deze vernielingen werden op nieuwjaarsdag gepleegd. De politie is een onderzoek begonnen.

12:29 03-JAN-03
loc.: WORMER, VEERDIJK
Diefstal van bedrijfsterrein
Bij een staalbedrijf aan de Veerdijk is 150 kilo roestvrijstaal ontvreemd. Het betrof restafval, pijp- en vlechtwerk, uit een container. Waarschijnlijk is men over het afgesloten hek geklommen en heeft men de losse delen staal door het hek weten te steken.