Ingezonden persbericht

Milieuvergunningen

Ontwerp-beschikking
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende ontwerp-beschikking ter inzage ligt:


· Verlengde Slotlaan 69-71 te Zeist. Het betreft een nadere eis op grond van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer voor een penitentiaire inrichting van RIM de Lindenhorst. De ontwerp-beschikking strekt tot het wijzigen van de voorschriften, op het gebied van geluid, afvalstoffen en afvalwater.

Ontwerp-beschikking en andere voor de beoordeling relevante stukken liggen gedurende twee weken ter inzage, vanaf 8 januari 2003 tot en met 21 januari 2003. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tot en met 22 januari 2003, kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen daartegen inbrengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zeist, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen, bij de Milieudienst worden ingediend.

Melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende melding op grond van artikel 8.19 lid 2 Wet milieubeheer is ontvangen.


· Prof. Lorentzlaan 76 te Zeist. De melding is ingediend door het Diakonessenziekenhuis en de voorgenomen verandering betreft het verplaatsen van de spoedeisende hulp van de grote parkeerplaats (voorzijde) naar de personeelsparkeerplaats (achterzijde).
Burgemeester en wethouders verklaren dat de voorgenomen verandering niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan die de inrichting, ingevolge de op 27 april 1998 verleende milieuvergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, mag veroorzaken. Ook leiden de veranderingen niet tot een andere inrichting dan waarvoor de vergunning verleend is en geven de veranderingen geen aanleiding tot een ambtshalve wijziging of (gedeeltelijke) intrekking van de vergunning (met toepassing van de artikelen 8.22, 8.23, of 8.25 Wet milieubeheer). Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist. Het bezwaarschrift dient in ieder geval te bevatten:
- de naam en het adres van de indiener en de dagtekening;
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
- de gronden van het bezwaar.
De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken en begint 8 januari 2003. Het bezwaarschrift dient voor het einde van deze termijn ter post te zijn bezorgd, mits het niet later dan een week na afloop van de termijn door ons is ontvangen. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (schorsing) worden verzocht bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Het griffierecht bedraagt ¤ 109,- voor individuele personen en ¤ 218,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:
· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur) Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Kennisgeving vanwege Besluit milieubeheer (AMvB)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgeving van een niet vergunningplichtige bedrijf is ontvangen:
· Antonlaan 37-39 te Zeist. De kennisgeving is ingediend door B. Vreman en betreft het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op een reeds bestaande inrichting.
· Oude Arnhemseweg 56 te Zeist. De kennisgeving is ingediend door de heer Sadettin en betreft het wijzigen van een inrichting waarop het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is.
· Dr. J.P. Boswijklaan 10 te Den Dolder. De kennisgeving is ingediend door Stichting Kind en Co en betreft het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer op een reeds bestaande inrichting.
Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/529.