Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 3-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Auto in sloot
ALMERE Bij het Kolibripad in de buurt van de Trekweg langs de A6, lag donderdagmiddag een auto in het water. De melding kwam van een getuige, die vervolgens de politie belde. Er werd vermoed dat er zich nog mensen in de wagen bevonden. De hulpverleningsdiensten werden ingeschakeld, maar na onderzoek bevond zich niemand in de auto. De politie spoorde daarna de eigenaar op, een 75-jarige man uit Zeewolde. Pas toen bleek de wagen te zijn gestolen. De auto is daarna vanaf de A6 uit het water getakeld. Daarbij is een gedeelte van de snelweg enige tijd afgezet, vanwege de drassige omstandigheden. Wanneer en hoe het voertuig te water geraakt is, is nog niet bekend.

Aanrijding
ALMERE Op de kruising Buitenring, Grote Vaartweg vond donderdagmorgen een aanrijding plaats. Een 30-jarige bestuurder uit Amsterdam wilde linksaf de Grote Vaartweg oprijden. Een 66-jarige bestuurder uit Almere wilde rechtdoor de Buitenring vervolgen. Vermoedelijk door te hoge snelheid kwam de 30-jarige Amsterdammer te glijden met zijn voertuig en botste daardoor tegen de auto van de Almeerder. Beiden zijn met nekletsel vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

TOLLEBEEK Op de kruising Tollebekerweg en Pilotenweg was er donderdagmiddag sprake van een aanrijding. Een 75-jarige vrouw uit Espel reed over de Pilotenweg en wilde rechtdoor gaan richting Espel. Ze gaf geen voorrang aan een 23-jarige vrouw uit Staphorst, die op de Tollebekerweg reed. De vrouw uit Espel is met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De passagier die bij haar in de auto zat, een 78-jarige man uit Espel en de vrouw uit Staphorst raakten niet gewond.

Vuurwerk
URK Op de Nink op Urk trof de politie donderdagmorgen drie jongens van 11, 14 en 15 jaar allen uit Urk aan, die vuurwerk aan het afsteken waren. Ze worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Brand
LELYSTAD Een oude keet aan de Vlotgrasweg heeft donderdagmorgen vlam gevat. De brandweer was ter plaatse, net als de politie. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.