Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 03 januari 2003

Team Dongen:

Inbreker op heterdaad gepakt DONGEN: Dankzij kordaat optreden van een sleutelhouder en enkele getuigen kon de politie op donderdagavond 02 januari 2003 een inbreker arresteren. De sleutelhouder van een bedrijf aan de Gerardus Majellastraat reageerde rond 23.10 uur op een inbraakalarm. Toen hij bij het bedrijfspand aankwam zag hij nog net iemand wegvluchten. Een paar getuigen gingen achter de inbreker aan en konden hem insluiten. De verdachte verstopte zich op dat moment achter een geparkeerde auto aan de Stoombergs. Op aanwijzing van de getuigen kon de politie de verdachte aanhouden. Het betreft een 26 jarige man, afkomstig uit Dongen. Bij zijn arrestatie had de man zijn inbrekersgereedschap en een deel van de buit nog bij zich. Het overige deel van de gestolen spullen stond in een sporttas klaar om mee te nemen. De man wordt verdacht van diefstal van handgereedschap en autoradio`s uit het bedrijfspand. Alle gestolen goederen zijn door de politie weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte zit momenteel in voorlopige hechtenis.

Team Waalwijk:

Inbraak in woning
WAALWIJK: Op 2 januari bleek dat er in een woning aan de Amstel was ingebroken. De nog onbekende daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde de deur open te breken. Binnen werd de hele woning doorzocht en werden alle kasten leeg gehaald. Wat er precies gestolen is nog niet bekend. De gedupeerden bewoners zijn nog aan het inventariseren wat men kwijt is. Eveneens op 2 januari bleek dat men in een woning aan de Mr. Mackaystraat had geprobeerd om in te breken. Dit is gebeurd in de avonduren. Eerst werd de poort aan de achterzijde open gebroken en daarna probeerde men de achterdeur open te breken maar dat is niet gelukt.

Inbraken en pogingen inbraak in bedrijven WAALWIJK: In een supermarkt aan de Grotestraat is afgelopen nacht ingebroken. Men kwam binnen door de toegangsdeur te vernielen. Uit de winkel werden voornamelijk rookartikelen gestolen. Ook is afgelopen nacht bij een bedrijf aan de Prof. Asserweg getracht in te breken. Daar heeft men met een auto een groot rolluik vernield. Maar men is verder niet in het bedrijf geweest. Het bleef hier dus bij een poging. In de Torenstraat heeft men afgelopen nacht ook geprobeerd om in te breken in een bedrijf. Daar heeft men eerst aan de achterzijde tralies open gebogen en vernielde men vervolgens de daarachter gelegen ruit. Voor zover na kon worden gegaan is men ook hier niet binnen geweest. Tot slot kreeg een bedrijf aan de Dwarsweg in Waspik de afgelopen nacht ook ongewenst bezoek. Daders kwamen het pand binnen door eveneens een groot rolluik te vernielen. Wat daar gestolen is was nog niet bekend.

Vee in gevaar door hoge waterstand WAALWIJK: De veerman van het pontje naar Drongelen constateerde op 02 januari omstreeks 22.15 uur dat de uiterwaarden onderliepen met water. Er stond op dat moment nog vee in die uiterwaarden. Hij schakelde de politie in. De politie kon de eigenaren de paarden en koeien tijdig achterhalen. De dieren zijn naar een veilige plek elders overgebracht.

Team Oosterhout:

Rijdende auto`s bekogeld OOSTERHOUT: Op de Vijf Eikenweg te Oosterhout werden op donderdagmiddag 2 januari meerdere rijdende auto`s bekogeld met stenen. Voor zover bekend liepen ten minste 3 auto`s schade op in de vorm van deuken. De jongeren kozen, voor de komst van de politie, het hazenpad. De politie tast nog in het duister voor wat betreft de identiteit en de motieven van de daders.

Dronken automobilist
OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 3 januari zagen politieagenten een auto rijden op de Loevensteinlaan te Oosterhout. De auto viel op door zijn slingerend rijgedrag. De bestuurder werd gecontroleerd en zijn adem stonk naar alcohol. bleek te veel gedronken te hebben. De man, een 36 jarige inwoner uit Raamsdonksveer, blies bij de ademanalyse 500 ug/l. (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) terwijl 220 ug/l. maximaal is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal.

Late vuurwerkafstekers naar Bureau Halt OOSTERHOUT: De politie betrapte op 02 januari nog twee late vuurwerkafstekers. Twee knullen van 10 en 11 jaar oud staken op de Domeinweg in Oosterhout rond 15.45 uur nog wat vuurwerk. Ze gaan allebei naar Bureau Halt voor een taakstraf. Het resterende vuurwerk is door de politie in beslag genomen.

Inbrekers zagen gat in het dak OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 2 januari op vrijdag 3 januari is er ingebroken in een winkel aan het Arendshof te Oosterhout. De daders zaagden een gat in het dak om binnen te komen. Uit de winkel verdwenen diverse goederen, waaronder een aantal DVD`s. Verder liep het winkelpand ook nog aanzienlijke waterschade op vanwege de hevige regen.
De daders zijn vermoedelijk ook weer door hetzelfde gat in het dak ontkomen.

Bron: Jeroen Steenmeijer