Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 januari 2003
·

Verkeersongeval Rijnsburg
Op 3 januari, rond 08.15 uur 's ochtends, heeft op de kruising Noordwijkerweg/Voorhouterweg in Rijnsburg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 29-jarige automobilist uit Katwijk en een 35-jarige automobiliste uit Rijnsburg. De 29-jarige man reed in zijn personenauto over de Noordwijkerweg, komende uit de richting van Katwijk. Op het kruispunt met de Voorhouterweg sloeg hij linksaf. Daarbij liet hij de hem tegemoet komende 35-jarige automobiliste niet voorgaan. Als gevolg van de aanrijding sloeg de auto van de 29-jarige man naar links, waarbij hij met de linkerkant van zijn auto een lantaarnpaal en een verkeersbord raakte. De brandweer van Rijnsbrug heeft de man uit zijn voertuig gehaald, waarna hij met nek- en rugletsel door een ambulance naar het LUMC is gebracht.

Politie onderzoekt steekpartij Leiden
De politie zet het onderzoek naar de steekpartij bij de Morspoort op de vroege ochtend van 1 januari jl. voort. Hierbij werd een 21-jarige Leidenaar door een nog onbekende dader op meerdere plaatsen van het lichaam gestoken. Het slachtoffer is niet in levensgevaar, maar wel ernstig gewond. De dader heeft het volgende signalement: blank, 19 á 20 jaar, 1.80 meter lang, geen snor, baard of bril, smal gezicht, kort lichtblond achterovergekamd haar, donker jack (blauw/zwart) en een blauwe spijkerbroek. Een tweede man voegde zich bij de dader, kort nadat het slachtoffer en de dader een woordenwisseling met elkaar kregen. Dit is een blanke man, ongeveer 1.80 - 1.85 meter lang, donker achterovergekamd haar, bol gezicht, donkere broek en donkere jas. Na de steekpartij zijn ze weggelopen in de richting van de Morsweg.

Vuurwerk vernield brievenbussen Leiden
Vandalen hebben dinsdagmiddag, 31 december rond 16.00 uur, vuurwerk aangestoken en in een brievenbus van een flatwoning aan het Reina Prinsen Geerlingspad gegooid. Hierdoor zijn alle brievenbussen, deurbellen en intercom onherstelbaar vernield. Bij de politie is aangifte gedaan van vernieling.

Politie stelt onderzoek in naar steekpartij Leiden
Op Nieuwjaarsdag omstreeks 05.05 uur vond bij de brug over de Oude Rijn tussen de Haven en de Herengracht een schermutseling plaats tussen een aantal personen. Daarbij werd een 25-jarige man uit Rotterdam door een 16-jarige Leidenaar met een mes in zijn gezicht gestoken. De Rotterdammer moest voor zijn verwondingen worden behandeld in het LUMC. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het voorval en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche, overdag bereikbaar via telefoonnummer 071 - 5258649.

Brand in horecagelegenheid Leiden
Op vrijdag 3 januari omstreeks 02.20 uur heeft kort een brand gewoed in een horecagelegenheid aan de Watermolen. De brandweer had de brand snel onder controle. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Aanhoudingen Leiden
De politie heeft donderdagmiddag 2 januari twee Leidenaars, van 27 en 30 jaar, aangehouden. De twee worden verdacht van mishandelingen en vernielingen in een café aan de Korevaarstraat op 30 december. Die avond werd bij een ruzie een 37-jarige Leidenaar vewond. Nadat de twee het café uit waren gezet kwamen ze later op de avond terug. De ruiten van het café gingen eraan en opnieuw raakten twee cafébezoekers gewond.
De politie zet het onderzoek voort. De twee aangehouden mannen zijn verhoord en in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen Alphen a/d Rijn
De politie is op zoek naar getuigen van het volgende. In de nieuwjaarsnacht heeft tussen 02.00 en 03.00 uur een 30-jarige Alphenaar met hoge snelheid over de Eisenhowerlaan gereden. Hierbij heeft hij rode stoplichten en een wegafzetting wegens wegwerkzaamheden genegeerd. Bij de wegafzetting kreeg hij een lekke band. Ondanks de lekke band is de man met hoge snelheid doorgereden. De politie heeft hem uiteindelijk op de Herenweg klemgereden. De politie had de man eerder in de nacht een rijverbod van 24 uur gegeven. Hij bevond zich op dat moment in zijn auto op een parkeerterrein op de hoek Prins Bernhardlaan/Prinses Irenelaan. Hij vertoonde tekenen van alcoholgebruik. Even later zag men hem over de Prinses Irenelaan rijden. De Alphenaar negeerde stoptekens waarop de politie de achtervolging heeft ingezet.
De politie is op zoek naar getuigen die de Alphenaar met hoge snelheid over de Eisenhowerlaan hebben zien rijden.

Verkeersongeval Bodegraven
Een 27-jarige motorrijder uit Woerden is op donderdag 2 januari even na 17.00 uur met zijn motor ten val gekomen. Een 28-jarige automobilist uit Bodegraven draaide vanaf een parkeerhaven de Noordzijde op in de richting van Bodegraven. Bij deze manoeuvre ontstond een aanrijding tussen de twee voertuigen. De motorrijder remde en gleed met zijn voertuig onderuit tegen de linkerzijde van de auto. De motorrijder werd met letsel aan de heup, benen en borst overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis.

Aanhouding na mishandeling automobilist Waddinxveen
De politie heeft een 25-jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van mishandeling en diefstal van een mobiele telefoon. Een 20-jarige plaatsgenoot werd op dinsdag 10 december rond 16.50 uur op de kruising Juliana van Stolberglaan met de Willem de Zwijgerlaan het slachtoffer van een brutale beroving. De Waddinxvener stond in een rij auto's te wachten voor het rode verkeerslicht toen een onbekende man zijn autoportier opentrok. Er ontstond een korte woordenwisseling waarop de 20-jarige direct klappen kreeg. De verdachte bleek onverzettelijk. Zelfs toen de Waddinxvener met zijn auto optrok klampte de verdachte zich vast aan het portier. Midden op de kruising zag hij kans om een mobiele telefoon te pakken. Vervolgens liet hij los en liep weg. Na een getuigenoproep en getuigenverklaringen wist de politie de 25-jarige verdachte te achterhalen. De verdachte zal zich binnenkort moeten verantwoorden.

Aanhouding Waddinxveen
Bij een ruzie op het AZC aan de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen is donderdagmiddag 2 januari een 32-jarige man gewond geraakt. De man vroeg een 27-jarige medebewoner geleend geld terug te betalen waarna de man agressief reageerde en de 32-jarige asielzoeker met een mes verwondde. De 27-jarige man is door de politie gearresteerd en in verzekering gesteld.

Vechtpartij jeugdsoos Ammerstol
In een jeugdsociëteit aan de Dominee Hugenholtzstraat in Ammerstol is op nieuwjaarsochtend rond 03.00 uur een vechtpartij uitgebroken tussen een aantal jongeren. De politie doet onderzoek naar de toedracht en heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord en aangiften van mishandeling opgenomen.

Zes bestuurders onder invloed Boskoop/Waddinxveen
Op Nieuwjaarsdag zijn op diverse locaties in de gemeenten Boskoop en Waddinxveen alcoholcontroles gehouden door het Regionaal Verkeers Handhavings Team.
Van de 700 gecontroleerde bestuurders zijn er tien voor nader onderzoek aangehouden.Uit de op het politiebureau te Waddinxveen afgenomen ademanalyses bleek het alcohol-gehalte van zes bestuurders boven de toegestane limiet (220 ug/l) te zijn. Twee bestuurders kregen transacties aangeboden en in vier gevallen wordt er proces-verbaal opgemaakt.