Politie IJsselland


· IJsselland

· Stafafdeling Communicatie & Voorlichting

· Postbus 611, 6000 AP Zwolle

Datum : 3 januari 2003 >23.55 uur

Uitslaande brand bij vervoersmaatschappij in Deventer


DEVENTER - Vanavond, vrijdagavond 3 januari, heeft er een grote uitslaande brand gewoed bij een vervoersmaatschappij aan de Osnabrückstraat in Deventer. De melding van de brand kwam even voor negenen binnen via een inbraakalarm. Het kantoorpand, een stalling voor bussen en zo'n 15 tot 20 bussen zijn verloren gegaan. Zes a zeven bussen konden worden veiliggesteld.

Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. Direct na de brand heeft de politie de wegen rondom het bedrijventerrein Hanzepark afgesloten voor verkeer. De brandweer was met ongeveer 100 brandweerlieden aanwezig. Naast het korps Deventer waren ook de korpsen Gorssel, Terwolde, Twello en Zutphen er.

De brand zorgde voor een grote rookontwikkeling. Door een gunstige wind, leidde deze rook echter niet voor problemen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en er deden zich geen persoonlijke incidenten voor.

Aangrenzende panden konden door de brandweer beschermd worden tegen overslag, waardoor de brand zich heeft beperkt tot het genoemde gebouw. De totale schade is nog onbekend, maar deze zal waarschijnlijk in de miljoenen Euro's lopen.

Om 23.25 gaf de brandweer het sein brandmeester, maar is nog wel uren bezig geweest met het nablussen van de brand. De politie stelt een nader onderzoek in.


---

Voor nadere informatie: Politie IJsselland, Moniek Winters, persvoorlichter, tel: 038-496 38 91.