Rabobank Nederland

Rabobank en Webisrehberi organiseren informatiebijeenkomst over marketing
Rabobank Nederland, 10/1/2003 01:20 PM

---

Rabobank en Webisrehberi organiseren woensdag 15 januari de tweede informatie-bijeenkomst voor Turkse ondernemers. De bijeenkomst wordt gehouden bij Rabobank Nederland in Utrecht en heeft als thema 'marketing'. Er zullen nog drie bijeenkomsten volgen met de thema's 'financiële diensten & kredieten', 'verzekeringen & pensioenen' en 'export'.

Begin oktober 2002 was de eerste bijeenkomst met als thema 'e-commerce en internetbankieren'. Doel van de bijeenkomsten is het informeren van Turkse ondernemers over zakelijke onderwerpen en het ontwikkelen en ondersteunen van een netwerk tussen Turkstalige en Nederlandstalige ondernemers.

Op deze tweede bijeenkomst zullen namens de Rabobank Ruud Polman (Hoofd Communicatie Retail Rabobank Nederland) en Martin Hofstede (algemeen directeur Rabobank Heerhugowaard) spreken. De Rabobank-sprekers zullen dieper ingaan op de relatie van de Rabobank met het onderwerp en geven adviezen die de bank op dit specifieke thema voor Turkse ondernemers in huis heeft. Verder spreekt Nihat Eski (tweede kamerlid CDA). Er worden ca. 150 ondernemers verwacht. De volgende bijeenkomst met het thema 'financiële diensten & kredieten' vindt plaats op 19 februari.

Webisrehberi is de 'gouden gids' voor Turkse ondernemers in Nederland en is opgezet ter bevordering van zakelijke contacten tussen Turkse ondernemers onderling en met de Nederlandse ondernemers. De Rabobank houdt zich bezig met culturele diversiteit op verschillende gebieden. In februari 1999 heeft de Rabobank Nederland de eerste grote landelijke Turkse Ondernemersdag met 350 deelnemers georganiseerd. Sindsdien houden lokale banken ook regelmatig
voorlichtings-bijeenkomsten voor allochtone klanten, zowel particulier als zakelijk. Daarnaast heeft de bank tweetalige brochures 'Welkom bij de Rabobank' (NL-Arabisch, NL-Turks en NL-Engels) uitgebracht. Ook worden er bedrijfsbezoeken en sollicitatietrainingen voor allochtone studenten georganiseerd en ontwikkelt de Rabobank een opleidingsmodule culturele diversiteit voor alle commercieel adviseurs van de Rabobank. In juli 2002 is in samenwerking met TANS een ondernemerschap-wedstrijd voor startende en doorstartende, allochtone en autochtone ondernemers gestart. Een deskundige jury zal het beste ondernemingsplan in januari 2003 belonen met 10.000.