Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Vrouw beroofd

MAARSSEN Op dinsdag 14 januari werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 08.35 uur liep een 31-jarige vrouw uit Maarssen over de verbindingsbrug tussen het Duivenkamp en het Pauwenkamp. Zij zag dat vanaf het Pauwenkamp een bromscooter met twee opzittenden haar tegemoet kwam rijden. Terwijl de scooter haar links passeerde, voelde zij dat haar tas van haar schouder werd gerukt. De vrouw werd naar achteren getrokken. Door zich aan de brugleuning beet te pakken, kon zij voorkomen dat zij met haar enkele weken oude baby ten val kwam. De baby droeg zij in een draagzak. De beide verdachten reden weg in de richting van het Duivenkamp. De passagier droeg een zwart-gele of zwart-oranje helm. In de weggenomen tas zaten een GSM, persoonlijke papieren en wat muntgeld. De vrouw was erg geschrokken, vooral doordat zij bijna met haar baby ten val was gekomen. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonummer 0900-8844.

Engelbewaarder

NIGTEVECHT Op dinsdag 14 januari raakte een automobiliste met haar auto van de weg.

Rond 14.40 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Nigtevecht over de Kanaaldijk Oost, komende uit de richting van Nigtevecht en gaande in de richting van Weesp. Zij raakte met haar rechterwiel in de berm, verloor vervolgens de macht over het stuur en belandde in de berm. Daar reed zij over een verhoging heen en werd gelanceerd. De auto raakte vervolgens twee bomen, rolde over de kop en kwam rechtstandig in een sloot tot stilstand met de voorzijde in de richting van Nigtevecht.

Kennelijk had de automobiliste een engelbewaarder (én haar gordel om), want zij kon ongeschonden en op eigen kracht uit haar zwaar beschadigde auto komen. De auto is door een takelwagen weggesleept.

Controle

BREUKELEN De politie heeft op dinsdag 14 januari een verkeerscontrole op de Provincialeweg N 401 gehouden.

De controle vond tussen 13.15 uur en 13.55 uur plaats en daarbij werden ongeveer 30 autos gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (2), verlopen APK (1) en het niet bij zich hebben van het rijbewijs (3). Tevens werd een bromfietser bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.

Onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 02.25 uur zagen politiemensen een automobilist met zeer lage snelheid over de Vinkenkade rijden en vervolgens stoppen. Zij controleerden de 43-jarige bestuurder uit Kirkby (GB). Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 670 ug/l (1,65 ), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 ) is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.